La mostra està centrada en conèixer l’obra d’Hergé i les fonts d’inspiració que va utilitzar per dibuixar les aventures de Tintín.
Redacció
El Museu d’Història de Catalunya acull l’exposició “Aquell jove repòrter belga que tenia un fox terrier blanc…” que es podrà visitar amb entrada lliure fins al 29 de setembre de 2013.
Aquesta exposició vol donar a conèixer l’obra de Georges Remi, més conegut com Hergé, el creador de Les aventures de Tintín…. La mostra està centrada en conèixer l’obra d’Hergé i les fonts d’inspiració que va utilitzar per dibuixar les aventures de Tintín.
L’exposició presenta els 24 àlbums de la col·lecció Tintin, acompanyats de les imatges originals que el seu autor va copiar per dibuixar cada vehicle, avió, aparell, edifici, animal, selva, muntanya, carrer, tribu o secta.
La mostra part del programa d’exposicions itinerants de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA i ha estat elaborada amb la col·laboració de l’Associació de Tintinaires de Sabadell, MoulinSab, amb la que ha volgut homenatjar tant l’autor belga com el seu personatge més important.
Hergé era un gran perfeccionista que es documentava exhaustivament per crear les seves aventures. Ho feia tenint en compte tots els detalls: el context històric i polític, els aspectes científics, l’entorn geogràfic, la fauna, la flora, les ciutats, els monuments, els mitjans de transport, les antigues civilitzacions, etc.
Fins i tot personatges: Tornassol és el doble exacte de l’inventor del batiscaf; Auguste Piccard, el multimilionari Carreidas, és el fabricant aeronàutic Marcel Dessault i Bianca Castafiore està inspirada en la soprano Maria Callas. De la mateixa manera, el castell de Molins de Dalt és el Château de Cheverny, el Temple del Sol és el Machu Pichu, l’amagatall de l’emir Ben Kalish Ezab és la Petra de Jordània, el whisky Loch Lomond encara és una marca actual i l’Hotel Cornavin de Ginebra existeix realment.
La reproducció fidel de la realitat era per a Hergé, una autèntica obsessió.
Del 6 de juny al 29 de setembre de 2013
Museu d’Història de Catalunya.
De dimarts a dissabtes, de 10 a 19 h. Dimecres, de 10 a 20 h.
Diumenges i festius, de 10 a 14,30 h. Dilluns no festius, tancat.