Al març es publicarà l’obra escrita per Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla i que permetrà al lector aclarir molts aspectes obscurs de la vida de l’escriptor.

Haurem d’esperar al 20 de març, data que Destino ha escollit per publicar la biografia de Josep Pla.

L’editorial Destino recorda que es tracta del “millor retrat imaginable de Pla: el més complet i el més incisiu, el més minuciós i el més apassionant. Al mateix temps que revela els avatars d’una vida pròdiga en vicissituds —les amistats, les complicacions polítiques, les relacions amoroses, l’espionatge i el contraespionatge...”  També recorden que l’autor, Xavier Pla fa reviure des de dins els moments més crucials de la història del segle XX.

La documentació basada en una quantitat de documents i testimonis permetrà al lector aclarir molts aspectes obscurs de la vida de Pla i donar-ne a conèixer episodis fins ara desconeguts.

Des de Destino destaquen que Josep Pla no va ser únicament el més gran prosista català modern; també va ser, sense ell voler-ho, l’escriptor més polèmic. La seva llegenda ha estat sempre envoltada d’unes ombres que ningú, fins ara, ha estat capaç de dissipar”.

L’edició en castellà de la mà de Destino arribarà a les llibreries al maig.

Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla de Literatura i Periodisme

XAVIER PLA (Girona, 1966) és professor de Literatura Catalana Contemporània de la Universitat de Girona, on dirigeix la Càtedra Josep Pla de Literatura i Periodisme. Es va doctorar en literatura comparada a la Université de Paris Sorbonne (Paris-IV) l’any 1996. Ha publicat els llibres Josep Pla, ficció autobiográfica i veritat literària (1997), Simenon i la connexió catalana (2007) i El soldat de Baltimore. Assaigs sobre literatura i realitat en temps d’autoficció (2022). En els últims anys ha publicat estudis sobre Josep Pla, Eugeni d’Ors, Eugeni Xammar, Blai Bonet, Joan Sales, Mercè Rodoreda o Prudenci Bertrana, i ha editat volums col·lectius sobre figures com Marcel Proust, Jorge Semprún o Claudio Magris.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here