Del 2 a l’11 de setembre, torna La Setmana a l’avinguda de la Catedral de Barcelona ampliant el nombre d’activitats i expositors.
La 34ª edició de La Setmana del Llibre en Català presenta importants novetats amb un nou diseny dels mòduls on hi serán presents les llibreries i editorials. El nombre d’expositors creix en un 28% respecte l’any anterior.
L’avinguda de la Catedral de Barcelona serà un any més l’escenari escollit per la celebració de La Setmana del 2 a l’11 de setembre.
El fet de canviar les casetes de La Setmana permet, segons l’organització ‘créixer en nombre d’expositors i rendibilitzar al màxim l’espai disponible, però el més important és que permet que el passeig per La Setmana sigui més còmode i relaxat’.
A més el nou disseny, també, està preparat per a les possibles inclemències del temps: escenaris coberts amb teulades i tendals al llarg de tot el recorregut que han de permetre gaudir de totes les activitats i passejar tranquil·lament faci sol o plogui.
L’Illa dels Llibres particiàrà un any més a la Setmana del Llibre en Català amb la presentació de La Tarda Negra el dissabte 3 de setembre de 17 a 19:00h.
També lliurarà el VI Premi L’Illa dels Llibres a l’escriptora Maria Carme Roca el mateix dissabte a 17h amb la presència de l’autora
La novel·la ‘A punt d’estrena’ de Maria Carme Roca ha guanyat el VI Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.
L’Illa dels Llibres ha seleccionat 20 títols publicats entre el mes d’agost de 2015 i juliol de 2016 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 10.000 vots, la novel·la guanyadora.
‘A punt d’estrena’ de Maria Carme Roca ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 933 vots, seguida de ”El llibre dels Baltimore” de Joël Dicker amb 873 i ‘Les generacions espontànies’ de Mar Bosch amb 869 vots.
LA SETMANA MÉS GRAN DE LA HISTÒRIA
Les dades que presenta La Setmana per aquesta edició la converteixen en l’espai amb més concentració de llibres i de publicacions en català de la historia amb 1.550 metres quadrats dedicats a la lectura en català.
-150 expositors entre segells editorials, llibreries i institucions; un 28% més que l’any 2015. (133 segells editorials, 15 llibreries i 2 institucions).
-iQUIOSC.cat participa un any més a la setmana amb un espai de 100 m2 i amb una mostra de 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat.
-S’han programat 232 activitats. D’aquestes, 198 estan adreçades al públic adult i 34 als més petits.
Les activitats es desenvoluparan a 3 escenaris exteriors que es troben dins el recinte de La Setmana i a dos espais interiors, previstos per a activitats puntuals: Cercle Artístic Sant Lluc i Casal del Metge.
ESCRIPTORS, RUTES LITERÀRIES I PRESENTACIÓ DE NOVETATS
Durant tota La Setmana, un total de 170 autors passaran per les diferents casetes dels expositors per signar els seus llibres.
També es presentaran les novetats de la tardor i moltes editorials aprofiten el marc de La Setmana per avançar les seves publicacions i presentar-les als lectors.
La Setmana organitzarà 13 itineraris literaris per a redescobrir la ciutat a través dels seus llibres i escriptors. També hi haurà 1 itinerari en autobús, organitzat per TMB, que visitarà diferents escenaris literaris de la ciutat
Per als lectors més petits s’han organitzat 34 actuacions, entre espectacles i conta-contes, diferents tallers, la V Trobada de Personatges de conte (Geronimo Stilton, el Patufet, el Teo…), i La petita llibreria, un espai on els més petits podran llegir els seus llibres preferits i estar al dia de les últimes publicacions.
Cada vespre la Setmana finalitzarà amb un petit recital de poesia i música.
LA TRADUCTORA ANNA CASASSAS, PREMI TRAJECTÒRIA
El guardó premia anualment un professional de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació, i poc a poc s’ha anat convertint en un referent al país
Per primera vegada el premi recau en una traductor, un fet que dóna visibilitat als professionals que amb les seves traduccions ens acosten a autors d’altres llengües Anna Casassas s’ha mostrat satisfeta “agraeixo molt el premi. No només com a Anna Casassas, sinó com a traductora, perquè fa que la traducció sigui més visible”.
Anna Casassas és tot un referent en la traducció i ha estat reconeguda per les seves traduccions del francès i l’italià al català, gràcies a d’autors com Umberto Eco, Claudio Magris, Andrea Camilleri, Víctor Hugo, Paolo Giordano, Georges Simenon o fins i tot “El petit príncep”, de Saint-Exupéry.
El Premi Trajectòria celebra el seu 20è aniversari i per això La Setmana ha convidat Jaume Plensa a crear una peça original per a la guanyadora, la traductora Anna Casassas.
L’acte de lliurament, se celebrarà el dimecres 7 de setembre a 2/4 de 8 del vespre.
LA SETMANA SOLIDÀRIA AMB ELS REFUGIATS
Setmana del llibre en català vol demostrar un cop més el seu compromís social i aquest any, es vol solidaritzar amb la situació dels refugiats i promou un Manifest que se solidaritza amb ells i que vol integrar tots els agents de la cultura escrita. El Manifest es llegirà el 4 de setembre, en el marc d’un matí d’activitats dedicades als refugiats. Entre les 11.00 h i les 12.45 h hi haurà dues taules rodones dedicades a aquest tema, i a l’escenari infantil les activitats també hi estaran relacionades.
A les 13 h totes les parades de La Setmana tancaran, i tot seguit es farà la lectura del manifest La Cultura escrita amb els refugiats.