Site icon L'illa dels llibres

La Setmana del Llibre en Català continua creixent amb l’edició més ‘Apassionant’

Paul Auster i Jaume Cabré noms destacats d’una Setmana que arribarà amb novetats i amb la voluntat de poder arribar a més públic.

Del 8 al 17 de setembre l’avinguda de la Catedral  de Barcelona acollirà una nova edició de la setmana amb l’objectiu de promocionar  la lectura i la venda de llibres en català.

La Setmana està organitzada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana que torna a repetir escenari, l’avinguda de la Catedral de Barcelona i amplia amb d’altres escenaris com interiors el Casal del Metge i el COAC.

La Setmana del Llibre en Català 2017 arrencarà amb 163 expositors, repartits en 62 mòduls, més de 200 activitats programades, 40 estan adreçades als més petits i la presentació de més de 200 novetats. l’Illa dels Llibres participarà un any més amb el lliurament de la setena edició del PREMI L’ILLA DELS LLIBRES i amb la presentació d’altres activitats el dissabte 16 de setembre al matí.

MÉS DE 200 ACTIVITATS PROGRAMADES

Un dels punts forts de la Setmana són les activitats que es programen. En l’edició 2017 s’han programat més de 200 activitats. D’aquestes, 40 estan adreçades als més petits.

Les activitats es desenvoluparan en 3 escenaris exteriors que es troben dins el recinte de La Setmana i en dos espais interiors el Casal del Metge i el COAC.

Entre les activitats hi destaquen presentacions de llibres amb els seus autors. Entre els noms destacats d’aquesta edició hi trobem a Paul Auster qui presentarà el seu nou llibre 4 3 2 1 publicat per Edicions 62. Paul Auster presentarà la seva novetat el dia 9 de setembre, a les 12, a l’auditori del COAC

Altres novetats que es presentaran durant la setmana, El més i el menys, d’Erri De Luca (Bromera), L’emperador, de Jordi Coca (Comanegra), Afores, de Ramon Mas (Edicions de 1984), Això no és Amèrica, de Jordi Puntí (Editorial Empúries) , Per Catalunya, de Suso de Toro (Gregal), Rutes Literàries de Barcelona, de Maria Nunes (Meteor Editorial) o La casa de la frontera, de Rafael Vallbona – Premi BBVA Sant Joan (Edicions 62).

La Setmana també comptarà amb la 6a edició del Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents se celebrarà dins del marc de La Setmana gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull

ACTIVITATS INFANTILS

La setmana inclou moltes activitats infantils i familiars. S’han organitzat 40 actuacions, entre espectacles i contacontes, diferents tallers (taller de creació de mitjons, el taller de la Gallina Míklinová..), les matinals festives amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, l’espai del conte, amb el suport de l’Obra Social “La Caixa”, l’hora del conte Els Tallers de La Setmana, la Il·lustració en Directe, amb Gulnar Hajo (Il·lustradora Siria, Premi Etisalat Award for Arabic Children’s Literature), el 40 Aniversari de Teo i La petita llibreria, un espai on els més petits podran llegir els seus llibres preferits i estar al dia de les últimes publicacions.

CONVERSES I PASSEJADES LITERÀRIES AMB ESCRIPTORS

Fem una Moritz amb… Cada dia, entre setmana, un periodista cultural conversarà amb diferents autors, sempre acompanyats d’una Moritz. Els autors que hi participaran, entre d’altres, són: Ferran Torrent, Jordi Puntí, Nani Ballestrini, Mary Beard, Elia Barceló i Jordi Coca.

De passeig: itineraris Literaris. Per tal de difondre els nombrosos espais de la Barcelona literària, La Setmana organitza 10 itineraris literaris a proposta dels expositors per redescobrir la ciutat a través dels seus llibres i escriptors.

JAUME CABRÉ PREMI TRAJECTÒRIA

Un dels actes destacats de La Setmana del Llibre en Català, és el lliurament del Premi Trajectòria, que des del 1997, es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació.

El guanyador d’aquesta edició, Jaume Cabré, ha estat reconegut per la seva llarga trajectòria com a escriptor i guionista. L’autor de ‘Jo confesso’ o ‘Les veus del Pamano’rebrà el premi per “l’excel·lència de la seva obra literària, la seva obra monumental i la defensa de la cultura en català.” segons ha destacat el jurat.

Exit mobile version