Site icon L'illa dels llibres

Proa reuneix en un volum tots els contes de Flannery O’Connor

L’editorial publica una recopilació única que inclou 31 relats ambientats al sud dels Estats Units, on l’autora aborda els conflictes socials, racials i religiosos de la seva època.

Flannery O’Connor (1925-1964), considerada una de les grans autores nord-americanes del segle XX, torna a les llibreries amb l’edició completa dels seus contes, gràcies a Proa. Aquesta obra, traduïda per Ernest Riera, recupera textos descatalogats, incloent dotze relats que no havien estat recollits en volums anteriors.

Una figura clau de la literatura nord-americana
Nascuda a Geòrgia, O’Connor es va formar en literatura al Georgia State College for Women i més tard a la Universitat d’Iowa, on va iniciar una carrera literària que, malgrat la seva brevetat, va deixar una empremta profunda. L’autora va escriure dues novel·les, Wise Blood (1952) i The Violent Bear It Away (1960), però va ser amb els contes on va assolir el reconeixement definitiu.

Després de ser diagnosticada de lupus el 1952, O’Connor es va establir a la finca familiar amb la seva mare, on va continuar escrivint, pintant i criant aus exòtiques com paons i faisans. Va morir el 3 d’agost de 1964, als 39 anys.

Històries sobre l’ànima humana i els seus conflictes
Els relats de Flannery O’Connor estan profundament arrelats al sud dels Estats Units. Amb una narrativa marcada per la presència de la religió, el racisme i les lluites per la llibertat, l’autora explora la naturalesa humana des d’una perspectiva crua i desoladora. Les seves històries sovint posen els personatges en situacions extremes, exposant-ne defectes morals i oferint espais per a la redempció o el fracàs espiritual.

Un dels seus contes més emblemàtics, Revelació, descriu l’epifania d’una dona arrogant i classista després de patir una agressió física. L’experiència la confronta amb la petitesa del seu orgull i la força de les veritats transcendents.

A Un bon home costa de trobar, una família es creua amb un assassí a sang freda conegut com El Proscrit. Aquesta trobada, que culmina en tragèdia, planteja qüestions sobre el pecat, la gràcia i la possibilitat de redempció, deixant entreveure l’impacte de la brutalitat com a catalitzador de revelacions espirituals.

Amb aquesta edició, Proa recupera una veu literària única que, a través de la seva capacitat per narrar històries d’una profunditat moral inusual, continua fascinant els lectors més exigents.

 

Exit mobile version