VOTACIONS TANCADES
Alejandro Palomas guanya el V PREMI L’ILLA DELS LLIBRES amb la novel·la ‘Un fill’’
De les 15 lectures que et proposa L’illa dels llibres vota les 5 que més t’agradin.
Ara pots decidir amb el teu vot la novel·la guanyadora del 2014.
Vota els 5 títols que més t’agradin.
Tens temps fins el dia 24 d’agost de 2015.
El lliurament del premi es realitzarà durant la celebració de la Setmana del Llibre en Català el dissabte 5 de setembre.
[poll id=”25″]Vols més informació de les obres candidates al V PREMI DELS LECTORS DE L’ILLA DELS LLIBRES?
El Premi dels Lectors de L’illa dels Llibres ha premiat en les darreres edicions, les novel·les:
2014 Desig de xocolata de Care Santos
2013 Victus d’Albert Sánchez Piñol.
2012 ‘El Mercader’ de Coia Valls.
2011 L’últim dia abans de demà d’Eduard Marquez .
Irène
Pierre Lemaitre
Bromera/Alfaguara
L’autor de la novel·la ‘Ens veurem allà dalt’´és conegut sobretot per les seves històries més negres. Vestido de novia i Irène formen part d’aquest gènere on Pierre Lemaitre ha demostrat sobradament el seu ofici com a narrador.
Amb Irène publicada per primera vegada l’any 2006 a França, Lemaitre iniciava la sèrie protagonitzada pel comandant de la Brigada Policial de París Camille Verhoeven.
Les editorials Bromera i Alfaguara recuperen ara aquest títol iniciàtiC, con l’inspector Verhoeven investigarà un assassí en sèrie conegut com el ‘novel·lista’ qui ret a cada sassassinat un homenatge macabre a les escenes de les sves novel·les negres.
L’escriptora Maria Carme Roca destacava en un article publicat a L’illa dels llibres que ‘Irène’’, és molt més que una història negra, és un homenatge, podríem dir que macabre, a les novel·les d’aquest gènere i els seus autors: James Ellroy, Bret Easton Ellis, William McIlvanney. + INFORMACIÓ [/column]
[column]La llei dels justos/La ley de los justos
Chufo Lloréns
Rosa del vents/Grijalbo
Després d’Et donaré la terra’ i ‘Mar de foc’, dues novel·les ambientades al segle XI, l’escriptor Chufo Lloréns presenta ‘La llei dels justos’ on ofereix un recorregut per la Barcelona modernista de finals del segle XIX.
Chufo Lloréns descriu a La llei dels justos, una època de canvis polítics i socials recorrent el període entre l’Exposició Universal del 1988 i el final de la Guerra de Cuba i la pèrdua de la majoria de les colònies espanyoles deu anys després.
La ciutat de Barcelona com també altres ciutats i poblacions catalanes viu una època convulsa maraca per un contrast social entre una burgesia rica que gaudeix dels seus privilegis i que demostra el seu poder i el creixement d’una classe social cada vegada més pobre i disposada a movilitzar-se per defensar els seus drets i ideals. La classe obrera intentava mobilitzar-se i demanar millores laborals.
+ INFORMACIÓ[/column]
[/column-group]
[column-group]
[column]Reparar els vius
Maylis de Kerangal
Angle editorial/Anagrama
Novel·la guardonada amb el Premi Llibreter a Altres Literatures 2015 on l’escriptora francesa tracta el tema de les donacions d’òrgans arran de la mort en un accident de cotxe del jove de dinou anys Simon Limbres han de decidir si el seu fill donarà els seus òrgans.
En Simon era un jove esportista i tots els seus òrgans, excepte el cervell, estan intactes i sans: és el donant perfecte. I només vint-i-quatre hores després, el cor de Simon comença a bategar dins el cos de la Claire. Reparar els vius ofereix una narració sobre un trasplantament: la família, l’equip mèdic, la tecnologia… un escenari on l’autèntic protagonista és el cor de Simon Limbres. +INFORMACIÓ
Jessie Burton
Amsterdam Llibres/Salamandra
La casa de nines de Petronella Oortman, fabricada al segle XVII i que actualment es pot veure al Rijksmuseum d’Amsterdam va ser el punt de partida de la novel·la de Jessie Burton. Amb La casa de les miniatures ha rebut molt bones crítiques i s’ha convertit en tot un èxit a Anglaterra. Es tracta de la seva primera novel·la on recrera la vida de Nella Oortman que amb només 18 anys ha de viatjar a Amsterdam per casar-se amb un home a qui no coneix. Com a regal de noces rep de Johannes Brandt, el seu futur marit, una casa de miniatura que reprodueix fins al mínim detall la casa on viurà.
La casa es convertirà en el centre d’una vida marcada per una relació conjugal distant. Nella intentarà omplir la caseta de miniatures amb figures molt realistes que poden arribar a prediure el futur i que són enviades per algú que vol amagar la seva identitat.[/column] [/column-group]
[column-group] [column]La noia del tren
Paula Hawkins
La Campana/Planeta
Paula Hawkins publica un thriller psicològic que s’ha convertit en una de les novel·les de l’any. Quantes vegades hem imaginat com són les vides de les persones anònimes que ens creuem pel carrer o bé compartim seient en el tren o l’autobús?. Potser sentim curiositat i aquest sentiment desapareix en pocs segons, però per a la protagonista de ‘La noia del tren’, aquest fet li provoca una certa obsessió.
Cada matí, Rachel Watson agafa el mateix tren per anar a Londres i l’aturada en un semàfor vermell li permet observar amb detall els moviments que es produeixin al seu voltant, especialment els d’una parella a qui anomena Jason i Jess, de qui imagina una vida tranquil·la i feliç. + INFORMACIÓ
[/column] [column]Deu top-models i una boja que parla sola
Daniel Arbós
RBA La Magrana
Daniel Arbós debuta amb una novel·la escrita a raig i amb la voluntat de fer-nos riure, al mateix temps que ens ofereix un retrat de la generació dels 30.
El protagonista de ‘Deu top-models i una boja que parla sola’ (RBA-LaMagrana), l’Eduard té 31 anys,treballa en una revista mèdica escrivint articles sobre els beneficis de determinats medicaments o malalties i acaba de trencar amb la seva parella. A partir d’aquest moment es troba en una situació difícil que el porta a un estat de desànim i baix d’autoestima. Amb l’única companyia d’una Martina Klein de cartó a mida real Eduard intentarà redreçar la seva situació. Primer haurà de compartir pis i després animat pels seus amics i també la seva germana bessona, ‘buscar una parella’, malgrat no estar gaire interessat ni inspirat. + INFORMACIÓ
[/column] [/column-group] [column-group] [column]
Puja a casa / Vente a casa
Jordi Nopca
L’altra editorial/Libros del asteroide
Com a escriptor, debutava amb la novel·la El talent (LaBreu Edicions) on ja podíem fer-nos una idea del seu potencial com a escriptor que ara desplega amb la publicació de deu relats que ens parlen de la pèrdua o el sentiment de pèrdua sigui personal o laboral, protagonitzats per diversos personatges que solen viure desorientats.
Jordi Nopca ens convida a ‘pujar a casa’ i a gaudir d’uns relats que l’han fet mereixedor del Premi Documenta 2015.
Els lectors d’El talent trobaran diferències en el to però no en l’estil de Nopca, que ha aconseguit en dues publicacions crear un estil propi marcat per l’humor i la ironia barrejat amb un to, en certes ocasions, molt àcid.
+INFORMACIÓ[/column]
[column]També això passarà
Milena Busquets
Amsterdam Llibres/Anagrama
Tot i debutar l’any 2008 amb ‘Hoy he conocido a alguien’ , Milena Busquets ha captivat als lectors i a la crítica amb ‘També això passarà / Todo esto pasarà’ (Amsterdam Llibres/Anagrama). La novel·la va captivar a la Fira del Llibre de Frankfurt i va aconseguir els drets de traducció a gairebé una trentena de països i amb la possibilitat de ser adaptada al cinema.
Tot i que no s’especifica a la novel·la, ‘També això passarà’, és un homenatge a la seva mare, l’editora Esther Tusquets, fundadora del segell Lumen. Milena Busquets va escriure la novel∙la pocs mesos després de perdre la seva mare i es despulla literàriament gràcies a Blanca, el seu alter-ego a la novel·la. La novel·la reflexiona sobre la vida i la mort i la relació amb la seva mare. +INFORMACIÓ
[/column] [/column-group] [column-group] [column]Gegants de gelJoan Benesiu
Edicions del Periscopi
Amb pròleg de Manuel Baixauli, ‘Gegants de gel’ ens acosta a la història d’uns personatges de diversa procedència que es reuneixen la nit de Nadal, al voltant d’una taula
Són fugitius, sense saber exactament de què, al voltant d’una taula al bar Katowice de la ciutat argentina d’Ushuaia, que s’expliquen històries buscant una identitat i intentant establir les seves pròpies fronteres.
Joan Benesiu, pseudònim de Josep Martínez Sanchis, no ha escrit una novel·la per a tots els públics i ‘Gegants de gel’ acompanyarà als lectors més exigents gràcies a una aposta molt personal que combina diversos gèneres literaris. + INFORMACIÓ [/column] [column]El lector del tren de les 6.27 h / El lector del tren de las 6.27h
Jean-Paul Didierlaurent
Columna/Seix Barral
Èxit a França amb el debut de l’escriptor Jean-Paul Didierlaurent gràcies a una novel·la que ens ofereix un relat original protagonitzat per un jove de trenta anys que cada matí, en el tren de les 6.27 h, es dedica a llegir-les en veu alta per a alegria dels passatgers habituals. Un dia descobreix per casualitat en un seient del tren un USB que conté el diari d’una netejadora d’un centre comercial. El protagonista de la novel·la intentarà per tots els mitjans descobrir qui és l’autora del diari. + INFORMACIÓ [/column] [/column-group] [column-group] [column]El lladre de Guernica
David Cirici
Proa
David Cirici reivindica l’art de Miró a ”El lladre del Guernica”. L’escriptor publica una novel·la basada en fets reals sobre la desaparició del quadre El segador de Joan Miró.
El pintor Joan Miró va rebre l’encàrrec de pintar un mural amb motiu de l’Exposició Universal de París (1937) per ser exposat en el Pavelló de la República, al costat d’una de les obres més importants de Pablo Picasso, ‘’El Guernica’’.
Miró va pintar ‘El segador’’, una pintura a l’oli en 6 panells celotex que després de l’exposició de París va desaparèixer i actualment es conserven només algunes fotografies en blanc i negre com a testimoni de l’obra. +INFORMACIÓ [/column] [column]La fi dels secrets /El fin de los secretos
Miquel Esteve
Ediciones B
A mitjans del segle XIV la ciutat de Barcelona vivia una crisi econòmica a causa de la insolvència de molts canvistes. La insolvència era castigada amb la mort com la de Francesc Castelló l’any 1361,que marca l’inici de la novel·la.
Miquel Esteve s’endinsa en una novel·la històrica protagonitzada pels Gualves, una important família de Barcelona que van arribar a exercir un gran poder econòmic i també polític. Van dominar durant molts anys qualsevol moviment que es produïa a la ciutat fins i tot els prostitució
Esteve, després de la bona acollida de ‘El joc de Sade’, canvia de registre per oferir-nos una novel·la històrica sobre l’origen de la banca i les famoses taules de canvi.
+INFORMACIÓ[/column] [/column-group] [column-group] [column]Un any i mig
Sílvia Soler
Columna
Després de la bona acollida de la novel·la L’estiu que comença (Planeta) i rebre el Premi Ramon Llull 2013, l’escriptora Sílvia Soler torna per escriure una nova novel·la, molt menys dramàtica que l’anterior.Amb Un any i mig(Columna) , ens presenta una novel·la protagonitzada per un matrimoni format pel Jaume i la Tina que s’han prejubilat i que viuen una relació que passa per alts i baixos, tot i que com diu un dels seus quatre fills ‘s’han acostumat a viure junts’. Soler, ha volgut incidir en els efectes col·laterals de la crisi econòmica i com aquesta, pot arribar a afectar en una família tradicional. La crisi ha obligat a tres dels seus fills marxar de casa i buscar-se la vida. + INFORMACIÓ [/column] [column]Sicília sense morts
Guillem Frontera
Club Editor
La corrupció i la cobdícia són els temes principals que apareixen a ‘Sicília sense morts’, la nova novel·la de l’escriptor Guillem Frontera, que torna a situar l’acció a Mallorca. Tot i que a l’inici de la novel·la ens adverteix que no hem d’establir paral·lelismes entre la realitat i el que s’explica a l’obra, està clar que els temes de corrupció política estan a l’ordre del dia. El president de la Comunitat Autònoma, José Antonio Begas, rep una rata morta dins d’una caixa de plom, sense saber-ne la procedència. Les amenaces augmenten i la galeria de personatges corruptes i de dubtosa lleialtat van circulant en una novel·la que podríem qualificar de thriller. Polítics, empresaris, periodistes i màfies formen part d’una novel·la que atraparà al lector pel seu ritme. + INFORMACIÓ [/column] [/column-group] [column-group] [column]Un fill /Un hijo
Alejandro Palomas
Bridge
L’autor de la novel·la ‘Una mare’, ha estat guardonat amb el Premi Joaquim Ruyra de literatura juvenil amb ‘Un fill’. L’obra d’Alejandro Palomas va molt més enllà del públic juvenil i narra la vida d’en Guille, un nen de 9 anys que sent una gran admiració per Mary Poppins.
La novel·la explora la vida d’aquest noi que viu amb el seu pare i té una relació més aviat distant. La seva mare no viu amb ells i la seva absència es fa notar a la novel·la.
La gràcia de la novel·la és la galeria de personatges que ens ajudaran a entendre, per mitjà de capítols narrats per diverses veus, esbrinar les claus del comportament del jove i la seva admiració total al personatge de Mary Poppins.
Les converses amb la psicòloga de l’escola o la seva única amiga, la Nàdia formen part de la galeria de personatges que ens ofereix Alejandro Palomas a ‘Un fill’’.
Una novel·la dirigida als joves però també als pares. +INFORMACIÓ [/column] [column][/column] [/column-group]