Jaume Cabré, Jenn Díaz, Bel Olid, Laura Borràs i Guillem Terribas formen part de les candidatures que es presenten a les Eleccions a la Generalitat del 21D.
Els partits polítics busquen entre els escriptors, candidats per donar suport els seus programes i candidatures.
Les eleccions del 21 de desembre a Catalunya ha fet que algunes formacions polítiques, hagin decidit incloure en les seves files autors de consolidada trajectòria.
La llista de Junts per Catalunya compta amb Laura Borràs la directora de la Institució de les Lletres Catalanes,
En les darreres posicions de la candidatura per Barcelona, Jaume Cabré, l’autor de ‘Les veus del Pamano’ i ‘Jo confesso’ i un dels escriptors catalans amb més projecció internacional ocupa el lloc número 83. La dibuixant i il·lustradora Pilarín Bayés ocupa el número 84 de la llista per Barcelona.
Hèctor López Bofill, poeta, novel·lista i autor entre d’altres de ‘Germans del Sud’ ocupa el número 12 a les llistes de Junts per Catalunya.
Esquerra Republicana aposta per l’escriptora Jenn Díaz com a número 8 a la candidatura de Barcelona. Díaz és una de les autores catalanes amb més projecció literària després de la bona acollida de la novel·la ‘Mare i filla ‘ i el recull de contes ‘Vida familiar’.
A Girona ERC aposta pel llibreter Guillem Terribas, durant molts al capdavant de la llibreria 22.
La CUP que a l’anterior legislatura va aposta per Julià de Jòdar ara la candidata és Bel Olid. L’escriptora i presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ocupa el número 6 per Barcelona.
Tot i no ser una autor aliterària, el PSC inclou en la seva candidatura a la filòsofa i exsenadora Victoria Camps, autora dels assajos ‘Virtudes públicas‘ o ‘Breve historia de la ética‘ i guardonada amb el Premio Nacional de Ensayo 2012 ‘El gobierno de las emociones’.
De la resta de formacions polítiques que concorren a les eleccions com Ciutadans, Partit Popular o Catalunya en Comú no inclouen a les seves llistes destacats escriptors.
Escriptors com Alfred Bosch (ERC), Gemma Lienas ( Catalunya en Comú), Maria Mercè Roca (ERC) també van fer en el seu dia el salt a la política. També trobem el cas de polítics que després s’han dedicat a la literatura com Pilar Rahola, Antoni Vives o Raül Romeva .
Esperem que aquest interès de les formacions polítiques per escriptors o persones vinculades en el sector literari no es quedi només en un aparador per captar més vots i guanyi qui guanyi aposti de veritat per la literatura i la cultura.