Site icon L'illa dels llibres

Matthew Quick, l’autor de la novel·la ‘El lado bueno de las cosas’ publica ‘La bona sort d’ara mateix’

Matthew Quick reflexiona sobre quin lloc ocupem en aquest món i ho fa a través de la mirada de Bartholomew Neil, un jove de trenta-vuit anys que ha perdut a la seva mare de qui no se n’ha separat mai.

‘La meva assesora de dol, la Wendy, que és molt jove, diu que estic  ”emocionalment pertorbat” i que tinc ”problemes de desenvolupament” pel fet d’haver viscut tants anys en una ”relació codependent” amb la meva mare.’’

La bona sort d’ara mateix o Momentos de buena suerte (Edicions del Periscopi/Espasa), narra el moment delicat de la pèrdua d’un familiar molt proper i com  en Bartholomew Neil, amb la mort materna perd la protecció  a la que estava acostumat i això li provocarà una certa desorientació en la vida del jove que ha de començar a volar tot sol.
No serà fàcil començar la nova vida i assumir la mort de la seva mare i buscar un cercle d’amistats.

En Bartholomew malgrat comptar amb una assessora del dol prefereix explicar els seus sentiments i demanar consell a l’actor Richard Gere, a qui  escriu cartes imaginàries on comenta amb tota mena de detalls el seu dia a dia.

La Wendy diu que la pròxima fase de la meva vida podria ser la millor. Jo la vull creure, però només és una noia que no ha experimentat gran cosa de la vida. Em  cau bé, però no la considero una confident. Vosté és el meu confident. M’agradaria anar a prendre una cervesa amb vostè al bar, Richard Gere.
Què li sembla?
Escoltaria amb molt de gust els seus consells’’

Malgrat haver viscut gran part de la seva vida al costat de la seva mare, decideix donar un pas important i ampliar un cercle d’amistats que fins ara ha estat més aviat pobre.
Si Bartholomew és especial,  també ho són els seus nous companys de viatge;  en McNamee, un capellà amic de la família i alcohòlic, amb qui conviurà un temps ,  la Noiatecària com anomena el protagonista a la bibliotecària Elizabeth, de qui està enamorat, i en Max el germà d’aquesta.
En Bartholomew desconeix qui és el seu pare biològic i decideix viatjar al Canadà amb el nou cercle d’amistats per poder  esbrinar-ho.
Gràcies aquest viatge el cercle s’estreny i reflexionaran sobre el lloc que ocupen  i com  encaixen en aquest món, unes persones especials que estan fora de lloc i no que no acaben de trobar-se còmodes.
Tots busquen el seu lloc en aquest món, un objectiu  gens fàcil però no impossible que Matthew Quick ha narrat amb originalitat i fins i tot amb humor.

A més de La bona sort d’ara mateix és autor de ‘Lo siento, Leonard Peacock’ i The silver Linings Playbook que va ser finalista al premi Pen/Heminway i adaptada al cinema de la mà del director  David O. Russel amb interpretació entre d’altres  de l’actor  Robert de Niro i Jennifer Lawrence que rebia l’òscar a la millor actriu l’any 2012 pel  seu paper  a El lado bueno de las cosas.
També és autor de les novel·les juvenils  Boy 21, Forgive me Leonard Peacok i Sorta like a rock star.
Matthew Quick ha consolidat una  carrera literària en molt poc temps després de fer de professor de literatura i cinema.

Exit mobile version