‘Harry Pater y el pañal filosofal’ (Planeta) recull anècdotes i consells per als futurs pares.
Martín Piñol no és pediatra però la seva experiència com a pare li ha servit per poder escriure un manual divertit sobre la paternitat.
Conegut monologuista i escriptor de novel·les adreçades al públic infantil i juvenil, ja ens adverteix a les primeres pàgines on afirma que tot i no ser pediatra, ni ginecòleg ni cap mena de guru, la seva mirada atenta com a pare i una bona documentació sobre el tema li ha servit per escriure Harry Pater y el pañal filosofal (Planeta).
Martín Piñol encapçala cada capítol de llibre amb referències i títols cinematogràfics com ‘Alien versus Predictor: ¿bebè en camino?’, ‘El sexto sentido, ginecólogas en acción’, ‘La lista de Schindler:papeleo mortal’ o ‘Lost in translation: glosario de palabrejas prepartiles’.
Martín Piñol reivindica el paper del pare i per aquest motiu ‘va dedicat preferiblement als pares, que durant la gestació i els primers mesos de pit acaben sent ignorats’
Afirma que ‘Val que no porta a la criatura en el ventre, no pateix nàusees ni càrrega amb els quilos de més, pot dormir de cap per avall sempre, no li tocaran els baixos perquè surti el bebè i no haurà de donar el pit a cada moment. Però estimarà i defensarà al bebè tota la vida, igual que la mare’
En el mercat editorial assenyala Martín Piñol ‘existeixen molts manuals sobre maternitat molt documentats, potser massa documentats.
Útil per saber que és un còlic, un bodi, una baby cook, el coixí de lactància, un Moisès o la maxi-cosi, paraules que el pare haurà de dominar i saber-ne el significat.
Avisa als pares que ‘’arribarà un moment en què, de cuidar al nen i a la dona durant hores i hores i dies i dies, et sentiràs com un prota d’una peli de zombis, que ja ha matat a tres-cents però segueixen arribant més i ja no li queda munició.
No es pot rendir ni aturar mai, però no sap com escapar. Doncs bé, amic meu, així és la vida del pare el primer mes.’’
Les classes de prepart, com hem de preparar la bossa que haurem de portar a l’hospital, el moment del part, quins papers cal aportar per registrar el fill/a o bé donar d’alta al bebè a la seguretat social o com gestionar les visites o com escollir un bon pediatre són alguns dels temes que Martín Piñol detalla amb optimisme i bon humor en aquest manual.
La seva filla té més roba que ell amb 36 anys i l’armari de la petita sembla ‘l’amari d’Alaska i Mario degut sobretot a la bogeria d’amics i familiars de regalar roba’’
I quan arriba el primer bebè i ja comences a dominar el tema, seran molts els que preguntaran, I per a quan el segon?
De moment Martín piñol ha publicat un primer llibre sobre la paternitat. Un manual que agrairan molts pares i que s’estalviaran de llegir llargs i enrevessats manuals escrits amb un llenguatge massa tècnic i poc entenedor. Martín Piñol va al gra i ens presenta un manual molt pràctic sobre la paternitat amb el bon humor que el caracteritza.
Fins el 12 de maig Matín Piñol oferirà al Cinema Maldà el monòleg basat en el llibre Harry Pater y el pañal filosofal amb la particularitat de poder anar acompanyat del teu bebè