L’escriptora i periodista s’encarregarà definir les línies de treball i crearà nous projectes per a consolidar Barcelona com a membre de la xarxa de Ciutat de la Literatura.
La ciutat de Barcelona va ser designada Ciutat de la Literatura per la Unesco el passat mes de desembre i la seva participació permetrà posicionar a la ciutat catalana com una ciutat de referència en l’àmbit de la literatura i les lletres, implica posar en marxa un pla de treball adreçat a tots els sectors professionals del llibre i engegar nous projectes per a la promoció de la lectura
Marina Espasa és llicenciada en Filologia Romànica i col·laboradora habitual de diversos mitjans de comunicació. Acaba de publicar la novel·la El dia del cérvol (L’Altra Editorial, 2016). També és autora de la novel·la La dona que es va perdre (Empúries, 2012), obra finalista del Premi Crexells 2013. També ha traduït diverses obres al català de l’anglès, el francès i l’italià.
BARCELONA CIUTAT DE LA LITERATURA
Per ser una ciutat reconeguda amb el distintiu de la Unesco cal complir una sèrie de requisits com comptar amb una gran varietat d’iniciatives i empreses editorials de qualitat, organitzar festivals literaris o comptar amb biblioteques, llibreries i espais culturals que fomentin les lletres. A més un dels requisits importants és disposar de programes d’estudi de literatura nacional i universal en tots els nivells escolars.
La primera ciutat en ser reconeguda va ser Edimburg a l’any 2004. Autors com Sir Arthur Conan Doyle, el creador de Sherlock Holmes i Sir Walter Scott van nèixer a la ciutat escocesa que destaca també pels seus festivals literaris.
Fotografia de l’escriptora extreta del bloc personal de l’autora