La Setmana del Llibre en Català lliura el XVI Premi Trajectoria a l’escriptor i periodista Lluís Permanyer.
Redacció
El Premi Trajectòria, atorgat per la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català, es va instaurar l’any 1997, quan es va premiar Avel·lí Artís Gener, Tísner. Lluís Millà, Josep Maria Espinàs, Miquel Martí i Pol, Maria Antònia Oliver, Josep Vallverdú, Teresa Pàmies, Josep Maria Castellet, Roser Capdevila, Emili Teixidor, Quim Monzó, Josep Palau i Fabre, Isabel-Clara Simó, Maria Barbal i Joaquim Carbó.
L’acte de lliurament es va celeberar el 13 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona.
Permanyer va agrair el guardó “per què aquest ha estat el meu món” i ha explicat com la seva afició per llegir des de petit l’ha portat a participar de quasi totes les facetes del procés d’un llibre. “Dins del món editorial, al llarg d’aquests anys, he fet de tot menys d’amo i de venedor. He estat molt feliç veient el llibre des d’un altre angle que no era el de lector i encara avui, quan compro un llibre, no solament me’l miro com a lector sinó que abans me’l miro com a productor de llibres”
Permanyer ha publicat més d’una vuitantena de llibres, molts d’ells amb Barcelona i la seva història com a eix central, però també ha escrit sobre poetes (Sagarra, Brossa) i artistes (Miró, Tàpies, Dalí, Clavé). És considerat com a cronista de la ciutat per la seva tasca informativa a La Vanguardia, on treballa des de 1966; col·labora a mitjans com la Cadena Ser, TV3 i BTV.
Lluís Permanyer ha assegurat que se sent “un privilegiat que mai ha tingut la sensació ni com a periodista ni com a escriptor de treballar sinó que, en les dues branques sempre m’he divertit molt. I mentre em diverteixi, seguiré. I com que la ciutat de Barcelona no me l’acabaré mai, crec que hi ha corda per estona”
Albert Pèlach, president de La Setmana, va destacar que s’ha decidit donar aquest setzè guardó a Permanyer p
L’acte de Lliurament del Premi Trajectòria 2012 va comptar amb la presentació de la periodista Elisenda Roca a més de la participació del periodista, crític literari, Sergio Vila-Sanjuán, que l’ha definit com “la millor referència d’un periodisme culte i interpretatiu, vinculat a la ciutat i al país, incisiu alhora que moderat i assenyat, i molt atractiu pel lector”, així com “una figura popular del patrimoni ciutadà”.