Site icon L'illa dels llibres

Tardor 2016 – Les novetats editorials dels autors internacionals

La tardor literària ens portarà importants novetats de destacats autors internacionals com Mathias Enard, Paulo Coelho, David Vann, Anna Gavalda, J. K. Rowling,Ian Rankin i la debutant Emma Cline.

J. K. Rowling serà protagonista per partida doble i publicarà primer Harry Potter i el llegat maleït, el text de l’obra de teatre que han signat John Tiffany i Jack Thorne. El nou lliurament ha creat força expectació entre els seguidors de la sèrie que l’han catalogat com el vuitè títol de Harry Potter. Rowling també presentarà tot i que amb el pseudònim de Robert Galbraith, El oficio del mal (Proa/Salamandra) una nova novel·la negra.

Mathias Enard publica en català i castellà ‘La brúixola’ (Empúries / Literatura Random House). L’escriptor francès establert a la ciutat de Barcelona va rebre a finals de 2015, el Premi Goncourt, un dels guardons literaris amb més prestigi de la literatura francesa

L’escriptor algerià Boualem Sansal presenta a finals de setembre 2084 La fi del món (Edicions 62 / Seix Barral) una novel·la ambientada a L’Abistan, un imperi immens, rep el seu nom del profeta Abi. El seu sistema es basa en l’amnèsia i la submissió a un déu únic.

Hanya Yanagihara descriu a ‘Tan poca vida’ (Lumen), tres dècades d’amistat en la vida de cuatre amics que viuen a Manhattan, des dels anys vuitanta, quan es coneixen a la universitat, fins a l’actualitat. Un grup d’amics que ha de sobreviure al fracàs i a l’èxit, i que, al llarg dels anys, aprenena sobreposar-se a les crisis econòmiques, socials, emocionals i, el més important: aprenen a mesurar-se a si mateixos.

Stephen King a ‘Quien pierde paga’ (Plaza&Janés) ens ofereix una continuación de la novel·la ‘Mr Mercedes’.  Elizabeth Strout, guanyadora del Pulitzer i del Premi Llibreter amb Olive Kitteridge, publica ‘Em dic Lucy Barton’ (Edicions del 1984)

Paulo Coelho publica novetat el 5 d’octubre ‘L’espia’ on continua amb la fascinació pel personatge de Mata-Hari gairebé cent anys després de la seva mort. L’escriptor brasiler s’endinsa en la vida de la ballarina que va captivar i va fascinar el públic durant la Primera Guerra Mundial i que es va convertir en confident d’alguns dels homes més rics i poderosos de l’època. Paulo Coelho narra en primera persona a través de l’última carta que Mata-Hari va escriure la setmana anterior a la seva execució.

És habitual entre les novetats veure alguna novel·la de Haruki Murakami ja sigui nova o algun dels pocs títols que encara queden per editar en català o castellà.
L’editorial Empúries publicarà a l’octubre ‘A la caça de l’ovella’, un dels títols que encara estaven pendents de publicar. Es trcata d’una novel·la de misteri barrejada amb els elements de realisme màgic tan murakamians. L’autor explora en aquesta novel·la detectivesca, farcida de diàlegs brillants i hiliarants, la identitat cultural japonesa després de la Segona Guerra Mundial

L’editorial Salamandra recupera El intérprete del dolor, la novel·la de JHumpa Lahiri va escriure l’any 1999. Per la seva banda l’editorial Lumen publica a mitjans d’octubre ‘De la estupidez a la locura’, el llibre pòstum d’Umberto Eco. Es tracta d’una recopilació d’articles de l’autor italià.

La mateixa editorial també presentarà, però al novembre ‘Tres pasiones’ d’ Elif Shafak, l’autora de La bastarda de Estambul.

La nova editorial Rata, ens descobrirà ‘Diaris del Sàhara’, de l’escriptora taiwanesa San Mao que recull els anys que l’autora i el seu marit, José Quero, van viure al continent africà barrejant el gènere de novel·la de viatges i memòries.
Yann Martel, l’autor de ‘La vida de Pi’ presentarà ‘Les altes muntanyes de Portugal’ i l’escriptora Delphine de Vigan ‘Basat en una història real (Edicions 62), una obra que podríem definir com autoficció que parteix de l’assetjament que rep una autora que també es diu com la mateixa escriptora.

La francesa Anna Gavalda amb ‘Una vida millor’ (Edicons 62) proposa dos relats protagonitzats per la Matilde de 24 anys i en Yann de 26. La Matilde ha deixat el seus estudis d’art i comparteix pis amb unes bessones i un bon dia, oblida la bossa en un cafè i una setmana després un home desconegut l’hi torna. Aquesta trobada ho canvia tot.

Podria ser una de les revelacions de la temporada ‘Les noies’ (Anagrama) de la debutant Emma Cline que construeix un retrat excepcionalment madur de la fragilitat adolescent i del tempestuós procés de fer-se adult ambientada en la Califòrnia de 1969 i la matança perpetrada per Charles Manson

Jonathan Safran Foer publica ‘Sóc aquí’ (Ara Llibres / Seix Barral) després de força temps sense presentar ficció. Ara l’autor ens ofereix una novel·la amb certs ingredients autobiogràfics.
La premi Nobel, Svetlana Aleksiévitx veurà publicada en català i castellà ‘Últims testimonis’, on reculla la història dels nens supervivents de la segona guerra mundial (Raig Verd/Debate). Raig Verd també presentarà ‘Somnis en temps de guerra de l’escriptor africà Ngũgĩ wa Thiong’o.

Sarah Lark tanca a finals d’octubre la seva darrera trilogia neozelandesa amb ‘La leyenda de la montaña de fuego’ (Ediciones B) i l’escriptora Ruta Sepetys amb ‘Lágrimas en el mar’ narra un dels episodis martítims més tràgics com va ser l’enfonsament del Wilhelm Gustloff.
Conegut per ‘Firmin’, l’escriptor Sam Savage també presenta novetat aquesta tardor sota el títol d’ El camino del perro’ (Seix Barral). La mort del gos del protagonista el fa caure en una depressió.

L’editorial Periscopi publicarà en català ‘Aquari’, de David Vann, i Margaret Atwood ‘El corazón es lo último que se va’ (Salamandra)
Laurent Binet, l’autor de la novel·la ‘HHhH’ ha decidit fer una paròdia del gènere negre a ‘La sèptima función del lenguaje’ (Seix Barral) on investiga l’assassinat de Ronald Barthes.

Patti Smith amb ‘Mr Train’ (Lumen) ens oferirà un nou retrat biogràfic, com també ho farà Bruce Springsteen amb ‘Born to run’ (Malpaso/ Random House)
L’escriptor John le Carré ens descobrirà a Volar en cercles (62 / Planeta), passatges de la seva vida, des dels anys en què va treballar per al Servei d’Intel·ligència britànic durant la Guerra Freda fins a una carrera com a escriptor que l’ha portat tant a la Cambodja devastada per la guerra com al Beirut en el moment culminant de la invasió israeliana del 1982, i també a la Rússia anterior i posterior a la caiguda del Mur de Berlín.


NOVETATS NOVEL·LA NEGRA
En novel·la negra destaca ‘Botas de lluvia suecas’ (Tusquets).l’obra pòstuma de l’escriptor suec Henning Mankell.
Ian Rankin publicarà ‘Perros salvajes’ a RBA, l’obra guanyadora del premio Internacional de Novela Negra on recupera el personatges de l’inspector Rebus. Sophie Hannah s’encarrega de recuperar per segon cop Hércules Poirot a ‘Ataúd cerrado’ (Espasa).
L’editorial Salamandra publicarà al novembre un nou llibre d’Andrea Camilleri, ‘Muerte en mar abierto y otros casos del joven Montalbano’ on reineix vuit casos breus de Salvo Montalbano que ens permetran conèixer al personatge en laseva joventut.
Patricia Cornwell torna amb ‘La marca de la sangre’, (Ediciones B) i Pierre Lemaitre torna a demostrar a ‘Tres días y una vida’ (Bromera/Salamandra) el seu potencial com autor del gènene.
Philip Kerr amb ‘La dama de Zagreb’ (RBA), Michael Connelly amb Del otro lado (Alianza de Novela), un nou títol de la sèrie Harry Bosch i Dennis Lehane amb ‘Ese mundo desaparecido’ (Salamndra) publiquen novetat aquesta tardor.

 

Exit mobile version