Una novel·la gràfica i una pel·lícula continuaran mantenint el llegat de l’obra
El diari d’Anna Frank s’ha convertit en tot un símbol durant moltes generacions i continua sent una lectura obligatòria en molts centres escolars.
La història d’Anna Frank ha estat portada al cinema i al teatre i les xifres de venda ja superen els 75 milions d’exemplars venuts que inclouen traduccions a una seixantena de llengües.
El diari descriu la vida de l’autora i de la seva família, així com la d’unes altres quatre persones jueves, durant el període en què van viure amagades per evitar la persecució dels nazis, abans que fossin delatades i deportades a camps de concentració.
L’editorial Penguin Random House anuncia l’edició d’una novel·la gràfica a l’octubre amb la participació del cineasta israelià Ari Folman i l’il·lustrador David Polonsky.
L’objectiu del nou projecte que compta amb el suport de la Fundació Anna Frank és oferir la versió més fidedigna de la història original.
La novel·la gràfica estan sent adaptada al cinema amb guió del mateix Folman que vol centrar-se en Kitty, l’amiga imaginària a qui Ana Frank dirigeix les cartes manuscrites en el seu diari mentre viu tancada al costat de la seva família a la seva casa d’Àmsterdam, amagant-se dels nazis.
L’adaptació cinematogràfica comptarà amb tècniques de stop-mton i animació tradicional.
La pel·lícula i la novel·la gràfica volen quen el llegat d’Ana Frank encara segueixi ben viu entre les noves generacions