Les recomanacions infantils i juvenils d’aquest Nadal!

L’illa dels llibres recomana lectures per als joves lectors. Les recomanacions infantils i juvenils d’aquestes festes naladenques.

 

Infantil

Què llegeixen els animals abans de dormir.
Noé Carlain i Nicolas Duffaut
Editorial Joventut

Sembla ser que als animals també els agrada llegir,però cada animal compta amb les seves lectures favorites. Els cangur només llegeixen llibres de butxaca i els ratpenats els hi agraden les històries de vampirs.
Clica per a més informació.

Col·lecció Julius
Paul Frank
La Galera.

El mico Julius és un personatge divertit i és molt fàcil de reconèixer gràcies als seus llavis pintats de vermell.  A les seves aventures és fàcil veure’l acompanyat dels seus amics, entre ells, la Girafa Clancy, el Lèmur Pufak o el Gos Bob.
La Galera ha editat tres llibres de Julius: un àlbum il·lustrat, un llibre-joc  i un llibre de textures.
‘Tot sobre mi’, ‘Dóna’m la mà‘ i ‘En els meus somnis’ s’adrecen a nens de diferents edats. Clica per a més informació

Matrioixques
Corinne Demuynck
La Galera
Una caixa Matrioixca amb un munt de sorpreses a dins: un conte, un bloc per pintar, un bloc de notes i una nina per jugar.

 

 

El meu món de poesia.
Joana Raspall.
El cep i la nansa.

L’editorial El Cep i la Nansa publica El meu món de poesia que inclou il·lustracions de Pere Cabaret i un recull de poemes, alguns inèdit de la poetessa catalana.El meu món de poesia inclou un DVD amb poesies. Clica per a més informació.

 

El secret de les girafes
Agustín Comotto
La Galera.

Quin so emeten les girafes? Quin és el secret que amaguen les girafes?
Aquestes són les preguntes que es formula el fill del senyor girafa quan va caminant per la sabana africana al costat del seu pare.
La jove girafa veu com els hipopòtams, els flamencs i d’altres animals tenen un so molt personal i que els identifica, però en canvi les girafes no en tenen cap. Clica per  a més informació.

 

Contes per ser feliç.
Jordi Llavina i Gaspar Hernàndez.
Estrella Polar.

Contes per a ser feliç’ pot ser una bona eina per a molts pares, mares i educadors per tractar i parlar amb els més petits de temes com l’autoestima, la por o la tristesa.
Gaspar Hernàndez i Jordi Llavina s’han proposat fer-nos una mica més feliços.
Clica per a més informació.

 

Jo, Elvis Riboldi.
Bono Bidari.
La Galera
En Elvis Riboldi és un nen inquiet, mogut, és a dir, hiperactiu. Li agrada la música  d’AC/DC i el seu dia a dia és diferent al de qualsevol nen de la seva edat.
La seva presència es nota allà per on hi  passa.L’autor és Bono Bidari que ajudat per quatre autors catalans; Jaume Copons, Daniel Cerdà, Ramón Cabrera i Óscar Julve han creat el personatge d’Elvis Riboldi .
Tot que en un inici és una història dirigida per a un públic infantil, Elvis Riboldi vol conquerir també altres públics i lectors més grans.
Clica per a més informació

La Cocina de los mostruos
Martin Piñol.
Destino
Adreçada a joves entre 7 i 12 anys aquesta nova proposta  original i divertida, compta amb un protagonista ben especial; un  cuiner zombi.
Al final de cada aventura,   La cocina de los monstruos recull un bon grapat d’activitats com receptes de cuina, jocs, taller de manualitats, acudits….
Lectura amena i directa que destaca per la seva originalitat Clica per a més informació.

 Sisè viatge al Regne de la Fantasia de Geronimo Stilton.
Geronimo Stilton
Estrella Polar/Destino
El ratolí més conegut de Ratalona publicarà  a principis d’octubre el sisé volum del Regne de la Fantasia. El llibre compta de nou amb olors en el seu interior.
Clica per a més informació.

 

 

Monster High.
Lisi  Harrison.
Estrella Polar/Alfaguara

Lisa Harrison l’autora de les aventures de les Monster High (Estrella Polar/Alfaguara) ha captat perfectament el que un determinat públic volia llegir.
Res de princeses ni de prínceps blaus. Ara, això ja no es porta i la literatura juvenil i infantil, ha donat pas als vampirs i els homes llops.
L’èxit de les Monster High arrasa sigui el format que sigui. La sèrie d’animació, les nines i els diferents productes de marxandatge….
Clica per a més informació

Qui té por
Pere Vilà- Sergio Mora
La Galera
A partir de 4 anys

Qui té por  ha estat l’àlbum il·lustrat guanyador del premi Hospital Sant Joan de Déu 2010, que premia tant l’autor del conte com l’il·lustrador.
El protagonista és en Pau ha de quedar-se a casa perquè està malalt. Però té por dels monstres i els seus pares li expliquen històries fantàstiques… fins que un fet inesperat fa que s’adonin que potser les fantasies poden ser reals. Clica per a més informació.

 

Agatha Mistery
La Galera
Sir Steve Stevenson
La sèrie, creada per Sir Steve Stevenson, autor de sèries literàries juvenils de gran èxit com a “Escola de pirates”, proposa en cada títol resoldre un misteri en un lloc diferent del planeta, com Egipte, l’Índia o Escòcia.  L’editorial La Galera ha publicat aquestes històries en català. i en castellà. Clica per a més informació.

El 25 de gener
Manel

Llibres d’Ombrosa
La cançó escollida és’ El 25 de gener’, una nadala inèdita del grup que fins ara nomès estava disponible a internet.
Amb il·lustracions del guitarrista del  grup Roger Padilla, El 25 de gener inclou un cd amb la cançó i la partitura.
Aquest nou llibre dels Manel enceta un nou segell editorial anomenat Llibres d’Ombrosa. Clica per a més informació.

JUVENIL:

Llegat.
Cristopher Paolini.
Roca editorial.
El que havia de ser una trilogía, finalment s’ha convertit en una tetralogía. Als títols d’Eragon, Eldest, Brisingr haurem d’afegir el 28 de novembre, Llegat, el desenllaç de les aventures d’Eragon.
Eragon i la seva dragona Saphira hauran d’enfrontar-se  a Galbatorix per poder tornar la pau i la justicia a la terra d’Alagaësia. Clica per a més informació.

 

 Contes del geni de la fantasia.
Gianni Rodari.
La Galera
Les narracions de Gianni Rodari s’han convertit en tot un referent i també l’han fet mereixedor de  l’adjectiu de clàssic. L’editorial La Galera ha recopilat sis de les novel·les més destacades de l’autor italià.
Els viatges d’en Joan Esquenadret, El llibre dels perquè, Contes llargs com un somriure, Atalanta, Gelsomino al país dels mentiders i Les aventures d’en Cebeta formen part d’aquesta recopilació. Clica per a més informació.

 

El diari taronja de la Carlota
Gemma Lienas
Empúries.

Ja fa 10 anys que l’escriptora Gemma Lienas va iniciar els diaris de la Carlota.Cada diari tracta un tema diferent i vol acostar als lectors adolescents temes com la sexualitat, la immigració, la violència de gènere. Sempre temes tractats amb la delicadesa que caracteritza a l’autora catalana i donant la màxima informació possible.
Ara l’editorial Empúries ha publicat el cinquè diari protagonitzat per la Carlota. El diari taronja de la Carlota tracta qüestions relacionades amb el món de la immigració, les drogues, i els drets humans. Clica per a més informació.

Camins damunt les dunes.
Rafael Vallbona
La Galera.
Habitual escriptor de novel·la juvenil i col·laborador en diferents mitjans de comunicació, Rafael Vallbona ens ofereix a Camins damunt les dunes una novel·la intensa i plena de contrastos culturals protagonitzada per un  jove  californià i un jove amazic en terres sahrauís. Clica per a més informació.

Paraules emmetzimades.
Maite Carranza
Edebé.
L’escriptora Maite Carranza ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Infantil i JuvenilEscriptora habitual de novel·la juvenil, l’escriptora Maite Carranza va guanyar també amb aquesta novel·la  el XVIII Premio Literatura Juvenil Edebé.
Es tracta d’una història punyent sobre abusos sexuals i la violència de gènere. La història arrenca amb la desaparició de Bàrbara Molina de 15 anys. La policia investiga el seu entorn més pròxim, un professor, un nòvio, la família, una amiga íntima…, però ningú, excepte el seu segrestador, sap que des d’aleshores fa quatre anys que està tancada en un zulo, patint abusos físics i psíquics. Clica per a més informació.

Nick. Una historia de redes i mentiras.
Inma Chacón
La Galera
Nick. Una historia de redes i mentira és la seva primera novel·la  juvenil escrita per Inma Chacón, finalista del premi Planeta amb Tiempo de arena i autora entre d’altres de La princesa india i Las Filipianas
Les xarxes socials són l’escenari d’aquesta novel·la. Clica per a més informació.

 

Pastís de xocolata amb Hitler.
Emma Craigie
Estrella Polar
Emma Craigie ha volgut oferir-nos a Pastís de xocolata amb Hitler, una nova visió de com es van viure els darrers dies en el búnquer al costat de Hitler i els seus oficials,  des del punt de vista de Helga Goebbels de 12 anys, una de les filles de Joseph Goebbels, Ministre de la Propaganda nazi.
Cada tarda, Helga, berena pastís de xocolata amb l’oncle Führer,però aviat comença a veure que les coses no acaben de rutllar i tothom està força nerviós. Clica per a més informació.

 

Oksa Pollock i el descobriment d’Edèfia
Anne Plichota i Cendrine Wolf
(Columna/Planeta).
L’Oksa Pollock pensava que era una nena com les altres, però un vespre la seva vida fa un canvi radical i res no torna a ser com abans… Una mica nerviosa pel seu primer dia de classe a la nova escola, l’Oksa veu com es desencadenen un seguit de fenòmens estranys dins la seva habitació: inesperadament, s’encén una de les seves nines, i les caixes de la mudança, encara sense buidar, comencen a explotar…  Clica per a més informació.

Retrum 2
Francesc Miralles
Estrella Polar/La Galera.
Un any després de la publicació de la primera part, Francesc Miralles ofereix als lectors de Retrum la segona i definitiva part amb el títol de La neu negre /La nieve negra.
Les històries dels pàlids continuen amb una segona part que Francesc Miralles ha assegurat que serà la definitiva i que no es convertirà en una trilogia. Clica per a més informació.