L’illa dels llibres us ofereix els 10 articles més llegit del mes de febrer de 2014.
euta
1- ‘La terapeuta’ de Gaspar Hernàndez explora l’ansietat. Cinc anys després de publicar El silenci i de l’èxit de la novel·la amb 75.000 exemplars venuts en català, Gaspar Hernàndez publica la segona novel·la.
‘La terapeuta’ (Columna/Planeta) aborda el tema de l’ansietat a través de la relació entre un actor i la seva terapeuta.
Hèctor Amat és un actor reconegut i amb prestigi que pateix una ansietat provocada després de presenciar casualment, el crim d’una jove en un pàrquing de Barcelona.
Com a conseqüència d’aquesta ansietat pateix un bloqueig i no aconsegueix recordar res d’aquella nit. Bona part de la novel·la es centrarà en saber que va succeir en aquell parquing i qui era en realitat la víctima.
2-Martí Gironell lidera l’aposta d’Ediciones B pels autors catalans. Després de la publicació de les novel·les El pont dels jueus, La venjança del bandoler, L’arqueòleg’ i ‘L’últim abat’ Gironell ha decidit canviar d’època històrica i editorial.
Ara es trasllada a la Catalunya del neòlitic amb una història que arrenca fa 5.000 anys al parc de la Draga de Banyoles. Gironell ha destacat que es tracta d’una novel·la de detalls i amb una clara intenció de trencar tòpics sobre la prehistòria.
Per documentar-se ha comptat amb el suport de especialistes com Eudald Carbonell i Antoni Palomo, codirector del parc de la Draga de Banyoles.
L’aposta d’Ediciones B és decidida si tenim em compte la tirada inicial de la novel·la que sosrtirà amb 50.000 exemplars, 30.000 en català i 20.000 en castellà.
3-Un tastet de Faré tot el que tu vulguis. Guanyadora del Premi Prudenci Bertrana, ‘Faré tot el que tu vulguis” retrata una dona de 43 anys, casada i amb dues filles, que mai ha estat infidel a la seva parella però que coneix en un avió un jove “molt atractiu”.
Iolanda Batallé és actualment la directora editorial de La Galera i va debutar com a novel·lista amb La memòria de les formigues (Amsterdam 2009) per després publicar el recull de relats ‘El límit exacte dels nostres cossos’ (Amsterdam 2011)
4-Toni Soler revisa la seva Història de Catalunya (modèstia a part). Quinze anys després de l’aparició de la primera edició, l’editorial Columna presenta una edició revisada, actualitzada i il·lustrada.
A la nova edició compta amb un capítol inèdit i unes noves conclusions adaptades al mapa electoral vigent a Catalunya a més de l’edició revisada, actualitzada i il·lustrada per Jordi Duró.
5-Un tastet de l’Enigma Colom de Maria Carmen Roca. Maria Carme Roca ens proposa una novel·la història per aconstar-nos a la figura de Colom per defensar i mostrar al món la catalanitat de Cristòfor Colom, així com també, denunciar l’afany d’alguns sectors per a esborrar tot rastre català. Maria Carme Roca, autora de les novel·les Intrigues de palau , El monestir proscrit Barcino i Escollida pels déus ens presenta una novel·la plena de venjances, interessos i conspiracions creuades que tenen com a nexe d’unió l’almirall Colom i el seu gran projecte.
La trama de L’Enigma Colom se situa al 1493, quan Colom ha tornat de les Índies Occidentals i prepara una altra expedició.
6-Sorteig d’un lot de 4 llibres de Jussi Adler Olssen. L’illa dels llibres gràcies a l’editorial Maeva ha sortejat els quatre títols de la sèrie El departamento Q de Jussi Adler Olsen signats per l’autor danès.
7-Espai Literari llança la primera llibreria online especialitzada en editorials petites. Després d’obrir el mes d’octubre de 2013, la llibreria al barri de Gràcia de Barcelona (C/Ramón y Cajal, 45 de Barcelona) ara, Espai Literari posa en marxa la primera botiga online especialitzada en editorials petites i tiratges curts.
Amb aquesta nova iniciativa, la llibreria fa un nou pas endavant en la seva aposta pels autors menys coneguts i les iniciatives editorials alternatives.
El catàleg d’Espailiterari.com es nodreix de les mateixes micro-editorials que la pròpia llibreria física, i incorpora a més altres títols d’editorials petites i mitjanes.
8-Andrea Camilleri rep el premi Pepe Carvalho. Als seus 88 anys, l’escriptor sicilià Andrea Camilleri encara segueix escrivint i oferint bones novel·les. El seu inseparable amic, el comissari Salvo Montalbano es resisteix a jubilar-se i per això cada any, Camilleri ens presenta noves històries protagonitzades pel personatge més popular de la seva obra.
Amb més de 70 títols publicats, l’obra de Camilleri és extensa i de moment continuarà fins que les forces aguantin.
Camilleri ha rebut el premi Pepe Carvalho a tota una trajectòria dedicada principalment a la novel·la negra.
9-WONDER, una novel·la molt humana i plena de sentiments. Wonder ens ofereix una faula sobre la superació personal i lluita contra les adversitats. Comparable amb l’excel·lent novel·la de Mark Haddon, ‘El curiós incident del gos a mitjanit. Wonder és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats.
R J Palacio debuta com a escriptora amb Wonder/ La lección de August (La Campana)
10-Entrevista a Marta Rojals. L’autora de ‘Primavera, estiu, etcétera’ presenta a L’illa dels llibres L’altra’ la segona novel·la.
La capacitat d’observació de Rojals es torna a posar de manifest amb L’altra, una novel·la marcada per la crisi econòmica i laboral que pateixen els protagonistes.
Marta Rojals segueix amb un estil propi malgrat que ens presenti ara una novel·la molt diferent a Primavera, estiu etcètera.
Amb L’altra, Marta Rojals es va consolidant com una de les veus narratives més destacades de la literatura catalana actual.