Més de 120.000 visites i un 50% més de facturació
La 30 edició de la Setmana del Llibre en Català ha tancat amb bones xifres de participació. Unes 120.000 persones han visitat la Setmana, situada aquest any a l’avinguda de la Catedral de Barcelona.
Segons fonts de l’organització, el nou emplaçament ha propiciat les bones xifres d’aquest any i facturar uns 200.000€, un 50% més que l’any passat
Albert Pèlach, president de la comissió organitzadora de La Setmana del Llibre en Català declara que “la participació a les activitats programades ha estat alta i molt integrada a l’activitat comercial. Hem venut més de 13.000 llibres de 10.000 títols diferents, que sumat a la venda de revistes i subscripcions representa un volum de negoci de 200.00€. Això suposa un 50% més que l’any anterior. Cal tenir en compte que ha afavorit la nova ubicació a l’avinguda de la Catedral i el fet que en aquesta edició deLa Setmana la meitat dels dies han estat festius i, a més, que el temps ens ha acompanyat”.
El llibre més venut escrit en llengua catalana ha estat Lliures o Morts, de Jaume Clotet i David de Montserrat, seguit de Memòria d’uns ulls pintats, de Lluís Llach. En quant a llibres traduïts els més venuts han estat els de la trilogia de 50 ombres d’en Grey, d’Erika Leonard James.
Durant els dies de celebració de La Setmana s’han realitzat més de 200 activitats i han participat unes 80 entitats diferents, entre elles L’illa dels llibres. Unes 20.000 persones han sentit alguna conversa o lectura en veu alta o han participat en algun taller o itinerari. Pel que fa a Les activitats familiars també han tingut un gran ressò
Aquest any La Setmana del Llibre en Català ha celebrat els seus 30 anys amb una festa on hi van participar algunes de les personalitats que en anys anteriors havien rebut un Premi Trajectòria com Joaquim Carbó, Roser Capdevila, Isabel-Clara Simó, M. Antònia Oliver, Josep M. Espinàs,Maria Barbal i Lluís Permanyer, guardonat aquest any, junt amb alguns dels presidents d’edicions anteriors.
Èxit de convocatòria de la conversa sobre portals i blocs literaris.
L’activitat es va centrar en una conversa sobre els portals i blogs literaris i la seva importància l’hora de difondre la literatura.
La conversa ‘Els blogs i els portals literaris avui’ va comptar amb les intervencions de Jordi Milian de L’illa dels llibres com a moderador, Patricia Tena de Llegir en cas d’incendi, l’escriptor i periodista Jordi Cervera , Neus Chordà de Chordà Comunicació. i Ester F Matalí de Llibresperllegir