L’organització ha presentant les dades definitives amb un increment d’un 25% en la facturació respecte l’any anterior.
Les xifres presentades per l’organització de La Setmana Llibre en Català confirmen que l’edició del 2018 ha estat sense cap mena de dubte, la millor de la seva història. S’han facturat un total de 501.640 €, el que significa un 25% d’increment en relació a l’edició del 2017, edició en la qual la facturació va ascendir a 401.400 €, és a dir, s’ha assolit un 25% de creixement global.
Cal destacar que en les edicions dels anys 2015, 2016 i 2017 ja es van aconseguir xifres rècord de vendes. En les quatre últimes edicions, La Setmana ha doblat la facturació global.
En aquesta edició s’han venut un total de 31.056 exemplars de revistes i llibres. Aquesta xifra es reparteix a parts iguals entre novetats i llibres de fons.
Des de La Setmana asseguren que el canvi de dates que es va aplicar l’any passat, ha afavorit l’afluència de públic. Aquest any més de 28.000 persones han participat en els 265 actes programats.
Aquesta edició ha estat la de més participació d’expositors un total de 210 (190 segells editorials, 11 llibreries, 2 distribuïdores i 7 institucions) fet que ha provocat una majorconcentració i quantitat de títols diferents editats en català.
Per l’organització de La Setmana les xifres són molt importants, però la missió de La Setmana va molt més enllà, la missió de La Setmana és la visibilització de la gran potència de l’empresa editorial en català, la creació de lectors i la de defensa de la llengua d’aquest País.
Els objectius de La Setmana són; donar visibilitat als llibres, revistes i publicacions periòdiques en català; teixir complicitats amb el públic, col·laborar estretament amb les biblioteques públiques, les entitats culturals, les empreses privades i les institucions públiques per avançar en el foment de la lectura en català i en la creació de nous lectors i convertint-se, definitivament, en la gran manifestació de la potència de l’empresa editorial en català.
Per segon any ens han visitat, gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, 18 editors i agents literaris de 16 països diferents, que han pogut veure i viure, l’esplendor i maduresa de la nostra indústria i han mantingut més de 400 reunions amb editors catalans.