La població de Bellprat torna a convertir-se en una vila del llibre

Jordi Llavina, Pilar Rahola i la il·lustradora Roser Capdevila  són els noms destacats d’una cap de setmana molt literari

cartell bellprat Vila Llibre

Amb només 91 habitants, Bellprat és el primer poble català dedicat al món del llibre a l’estil d’altres poblacions d’Europa que han endegat una iniciativa similar.

Una Vila llibre és un poble rural petit, d’interès històric i/o de bellesa natural, en el que es concentren activitats econòmiques, socials, artístiques i culturals relacionades amb el llibre de segona mà, d’ocasió i d’antiquari.

De fet, algunes cases de Bellprat es transformaran en  llibreries  i els carrers de la població de l’Anoia es convertiran en l’escenari d’un bon grapat d’activitats relacionades amb el món del llibre amb concerts, la IV Trobada d’Intercanvi de Col·leccionistes de Punt de Llibre,  tallers,  col·loquis, exposicions i teatre.

La població també rebrà una representació de nombroses editorials independents i de llibreters especialitzats. Hi seran presents una trentena d’autors, entre els quals destaca Pilar Rahola, Lancy Dodem o Jordi Llavina.

Montse Gatell, Lancy Dodem,  Cristina Losantos,  Joan Romaní ‘Scaramuix, ‘Bel Olid, Xavier Febrés, Francesc Pascual,  Teresa Julià, Imma Cabré són els altres noms propis de  la setena edició de la setena edició de les jornades literàries organitzades a Bellprat que l’edició anterior va aplegar a unes 2.000 persones.

Consulta les activitats programades
http://www.amicsdebellprat.cat/images/yootheme/vila2014/Programa/Programa2014.pdf

 

Y Gelli Gandryll, el primer poble que es convertir en Vila del llibre.
El primer poble que és va convertir en Vila del llibre (Book town)  va ser Y Gelli Gandryll, un petit poble de Gal·les que també té l’honor de ser el poble amb més llibreries per metre quadrat. Aquesta poble té 30 llibreries i la seva població és de 2.000 habitants.
La història de tantes llibreries arrenca a l’any 1961 quan Richard Booth va decidir que Y Gelli Gandryll fos un poble conegut per ser el primer poble llibreter.
A més des de l’any 1988 es celebra el Hay Literary Festival que aplega més de mig milió de visitants l’any. Aquesta idea de convertir el poble en un constant homentatge al llibre ha inspirat a moltes altres poblacions que han unit esforços sota el nom de Organització Internacional de Pobles del Llibre (IOB)