Més d’un 40% de la població espanyola escolta podcasts almenys un parell de vegades a la setmana. Es tracta d’un format cada vegada més utilitzat per les editorials, llibreries o biblioteques per promocionar novetats i autors.

Amb aquestes dades, Liber tractarà de donar eines per saber com els editors poden aprofitar aquesta nova eina de comunicació per a donar a conèixer les seves novetats i autors.

El 6 d’octubre Liber, la Fira Internacional del Llibre apostarà pels podcast amb  l’objectiu de compartir experiències, i  ajudar a editors i professionals del món del llibre (llibreries, biblioteques, etc.) a entendre millor el potencial d’aquest nou format de cara a futurs projectes relacionats amb el podcasting.

María del Mar Gallardo responsable de continguts del l’equip de marketing digital PlanetadeLibros, Rafael Luna director de marketing i negocis digitals de l’editorial Anagrama, Blanca Rosa Roca directora de Roca Editorial i Javier Celaya Soci fundador de Dosdoce.com seran els participants de la taula rodona.

L’ecoedició, la sostenibilitat, la impressió sota demanda, o la venda de llibres per subscripció són algunes de les noves tendències del sector editorial que també es tractaran  en la nova edició de Liber del 5 al 7 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Organitzada per Fira de Barcelona i promoguda per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), comptarà amb la participació de gairebé 300 expositors, entre ells Colòmbia, país convidat d’honor. Com a país convidat, Colòmbia comptarà amb un estand central on estaran representats 81 segells editorials que donaran a conèixer una mostra del catàleg de temàtiques, estils i nous noms de la seva literatura més recent.

Al llarg dels seus 40 anys d’història, Liber segons l’organització, ha propiciat el coneixement, la reflexió i el debat sobre tendències i inquietuds sectorials. El programa de Jornades Professionals inclou 53 sessions amb 130 ponents on també es debatran temes com la venda de llibres per subscripció com una de les tendències actuals de lectura, així com d’altres eines de màrqueting en xarxes socials dins del sector del llibre per connectar amb joves lectors.

A les Jornades Liber hi haurà espai també per conèixer alternatives d’autoedició en paper, ebook o audiollibre, i es debatrà sobre el paper dels correctors, les editorials independents, les obres i autors fora del circuit comercial o l’adaptació de llibres a la gran pantalla. El president de la FGEE i del Comitè Organitzador de Liber, Daniel Fernández, afirma que “la vocació exportadora de la fira, més vigent i necessària que mai per anar normalitzant les xifres d’exportacions de llibres i recuperar els nivells de vendes prepandèmia”. Fernández es mostra convençut que l’edició d’enguany serà un “oportunitat excel·lent per trobar nous mercats per a la nostra producció editorial, motivat per l’auge de l’interès per l’idioma espanyol i la venda de drets per a la traducció”.

Els Premis Liber  reconeixen la trajectòria i el treball desenvolupat per diverses persones i entitats vinculades al món del llibre. L’autor Pere Gimferrer serà homenatjat en la seva faceta d’editor, l’escriptora Soledad Puértolas, el director Benito Zambrano i els productors del llargmetratge “Pan de limón con semillas de amapola”, el periodista Ignacio Elguero per la seva tasca al capdavant de Radio Nacional de España (RNE), la Llibreria Ramon Llull de València, i la Biblioteca Històrica de l’IES Isabel La Católica de Madrid, seran els guardonats d’enguany en un acte que tindrà lloc a Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) el proper 6 d’octubre.

La indústria del llibre, la primera indústria cultural d’Espanya, va facturar 2.576,70 milions d’euros el passat any i va editar 79.373 títols, segons dades de la FGEE.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here