La ciutat de Barcelona convidada al Saló del Llibre de París.

Eduardo Mendoza, Jaume Cabré, Albert Sánchez Piñol, Sergi Pàmies  entre els 24 autors catalans que  participaran al saló.


“Barcelone, ville des prodiges”,  és l’eslògan  escollit per presentar al Saló del Llibre de París, del  22 al 25 de març,l’obra de 24 autors catalans contemporanis i clàssics.
Un estand de 200 metres quadrats dedicat a Barcelona, servirà per  vendre títols de llibres en català i castellà, a més de ser un espai per fer un cafè literari, una exposició i  un auditori.

Barcelona es converteix, així, en la tercera ciutat que ha estat convidada a aquest saló, després de Buenos Aires (2011) i Moscou (2012).

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha afirmat que “la literatura catalana en aquests moments està expressant una vitalitat que mereix una presència destacada en un esdeveniment com el Saló del llibre de París, com demostra el fet que són ells, els organitzadors, qui han triat la ciutat de Barcelona i la literatura que s’hi fa”.

Entre els autors convidats al Saló per part de l’Institut Ramon Llull  destaquen Sebastià Alzamora, Arnal Ballester, Jordi Bernet, Jaume Cabré, Javier Calvo, Maite Carranza, Javier Cercas, Miguel Gallardo, Alicia Giménez Bartlett, Juan Goytisolo, Mercè Ibarz, Salvador Macip, Gabriel Janer Manila, Berta Marsé, Eduardo Mendoza, Imma Monsó, Miquel de Palol, Sergi Pàmies, Rubén Pellejero, Jordi Puntí, Carme Riera, Albert Sánchez Piñol i Francesc Serés

Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull, ha destacat que la tria d’autors, ha assegurat que “des de la perspectiva de l’Institut Ramon Llull no ha canviat cap estratègia ni cap criteri: la nostra tasca és buscar la màxima visibilitat per a la nostra cultura, i per fer-ho ens adaptem a les regles del joc de cada esdeveniment. Al Saló del Llibre de París hi conviden una ciutat, que és Barcelona, i això suposa una finestra extraordinària per a la projecció de la literatura en català, tot i que qui vertebra el programa és la ciutat”.

El Saló del llibre de París compta amb una representació de 45 països amb  un total de 3.000 autors convidats, 500 estands, 1.200 editors i la xifra de visitants ronda les  200.000 persones. Aquest any el país convidat és Romania.