Mai Més i Raig Verd s’uneixen per crear DUNA, un nou segell que aposta pel gènere fantàstic després de la publicació conjunta de Dune de Frank Herbert en català.
Amb el naixement del nou segell publicaran fantasia, terror i ciència-ficció i llibres essencials, clàssics i de culte, que són i seran referents en la literatura de gènere. Asseguren que seran “obres mestres que han donat forma al cànon, i alhora d’altres obres que marquen les línies de trencament amb aquest; en tots els casos, títols que són lectures de referència dins i fora del gènere.”
Els dos segells asseguren que aposten “per una literatura obertament inquisitiva, feminista, ecologista i amb un clar compromís amb la justícia i la igualtat social”.
El nom de DUNA, a part de ser un homenatge al llibre fundacional de l’aliança entre les editorials, vol ser una evocació de les dunes de sorra. Afirmen que “La duna de sorra canvia, es transforma i viatja. Igual que volem que passi amb els nostres llibres, la DUNA muta de forma perquè interacciona amb el vent o l’ésser que hi passa, per això no tenim un disseny de col·lecció”.
Per aquest motiu les obres publicades tindran una imatge personalitzada “per a cada llibre, on els artistes que treballin cada projecte el distingiran també com a llibre d’autor. Obres atemporals que podrem llegir en edicions especials, acurades i treballades com a projectes individuals atorgant al títol en qüestió la importància que mereix.”.
Les obres que publicaran pròximament són: La trilogia de La Fundació d’Isaac Asimov, una de les obres més celebrades de la ciència ficció; El messies de Dune de Frank Herbert, continuant el cicle Dune.
L’any 2023 esta prevista la publicació de La nit de l’esvàstica de Katharine Burdekin, que anticipa la segona guerra mundia; Cita amb Rama i La fi de la infància d’Arthur C. Clarke, un dels escriptors més prolífics i més lloats; i The blazing world (Un món resplendent) de Margaret Cavendish, precursora de la ciència-ficció com la coneixem i l’única utopia escrita per una dona al segle XVII.