L’autor del best-seller “Els pilars de la terra” publica la preqüela “Les tenebres i l’alba” ambientada 300 anys abans
Ken Follett torna a Kingsbrigde, la ciutat on transcorre la trilogia iniciada amb ‘Els pilars de la terra’. Després de la publicació de la novel·la ‘Un món sense fi’ i Columna de foc’ ara ens ofereix la preqüela amb Les tenebres i l’alba que s’inicia uns 300 anys abans.
La nova novel·la de l’escriptor gal·lès transcorre al final del primer mil·lenni, una època violenta i brutal que donarà inici a un nou temps, l’Edat Mitjana on els plans i somnis d’un jove constructor de vaixells estan a punt d’esmicolar-se per un ferotge atac viking a la costa anglesa.
Follet ha ofert una roda de premsa davant de periodistes i mitjans de tot el món on també ha assistit L’Illa dels Llibres.
L’autor, a més de parlar de la nova novel·la “Les tenebres i l’alba” (Rosa dels Vents /Plaza &Janés) també ha respost a la pregunta de quina és la seva catedral favorita. Follet ha afirmat que ‘la Sagrada Família és l’edifici més sorprenent i al·lucinant que he vist mai’
La història ofereix sorpreses i girs, cobdícia i ambició, amor i coratge, ingredients que Follet ja havia utilitzat a les seves anteriors novel·les.
Per Follet el més sorprenent de l’edifici de la Sagrada Família és la seva aparença i esquelet de catedral normal però que en realitat és ‘sorprenent’ i ha destacat que ‘a Gaudí no li agradaven les línies rectes a diferència d’altres arquitectes’. Finalment l’autor d’Els pilars de la terra’ ha assegurat que ‘quan surts dels seus edificis penses, per què no s’utilitzen més les corbes en arquitectura i ho fem tot amb les línies rectes?’.
L’altra catedral favorita és la de Vitòria i es mostra entusiasmat i sorprès ‘que hagin fet una estàtua meva com si fos un sant’. Assegura que als seus amics els hi fa gràcia
I parlant sobre catedrals no ha perdut l’oportunitat per parlar de Notre Dame i s’ha mostrat molt partidari d’una ”reconstrucció tal com era abans de l’incendi’ tot i que ha recomanat que el govern francès aprofiti per fer ‘una entrada millor a la catedral”.