José Luis Corral novel·litza el robatori del còdex de la Catedral de Santiago.

Arran del robatori del Códice Calixtino de l’arxiu de la catedral de Santiago de Compostela el 7 de juliol de 2011 José Luis Corral ofereix al lector una novel·la amb aires de thriller històric.

En el terreny de la novel·la històrica espanyola destaquen diversos autors com José Luis Corral. Després de La prisionera de Roma   publica  ‘El códice del peregrino’ (Planeta).

Arran del robatori del Códice Calixtino de l’arxiu de la catedral de Santiago de Compostela el 7 de juliol de 2011 José Luis Corral ofereix al lector una novel·la amb aires de thriller.  El còdex representa una peça de gran valor històric, artístic i religiós.
La notícia del robatori va va motivar a José Luis Corral escriure ‘El códice del peregrino’, una novel·la que transportarà al lector  al Jerusalem del segle I, l’edat mitjana fins arribar al segle XXI amb el robatori de la peça d’art.


Un milió d’euros per robar el Códice Calixtino.
La novel·la comença amb un trucada d’una persona interessada a oferir un milió d’euros per robar el Códice Calixtino. Es tracta de Jacques Roman, un milionari francés que contracta els serveis de Patricia Veri i  Diego Martínez, dos són experts en temes relacionats amb el mercat clandestí d’art i antiguitats.

El còdex és un  manuscrit del segle XII de valor incalculable al ser la primera guía del Camí de Santiago. Però aquesta guia, és molt més que una guia per al pelegrí. A les seves pàgines, ocult mitjançant una tècnica medieval, amaga l’Evangeli de Santiago el Mayor, un dels deixebles predilectes de Jesús.
El còdex també es revelen dades sobre la genealogia de Jesús que podrien destruir la fe de tot el cristianisme, on es nega la divinitat de Jesucrist. Per al Vaticà aquest Evangeli és el llibre que anuncia l’Apocalipsi i posarà els seus diners i el seu poder per intentar la seva destrucció definitiva. 

José Luis Corral és autor de destacades novel·les històriques; Breve Historia del Temple El salón dorado, El amuleto de bronce. La epopeya de Gengis Kan, El caballero del Templo, El invierno de la CoronaLa prisionera de Roma, entre d’altres.