Jonasson ja va ser l’escriptor més venut fa dos anys amb ‘L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra’
La novel·la està protagonitzada per Nombeko, una noia que comença netejant letrines a Soweto, però gràcies al seu talent per les matemàtiques acaba convertint-se en física nuclear autodidacta i entrar en contacte amb el mateix rei i el primer ministre suecs. Jonasson ens ofereix un al·legat contra la hipocresia.
El periodista Xavier Bosch amb ‘Eufòria’ (Proa), Gaspar Hernàndez amb ‘La terapeuta’ (Columna), la gunayadora del premi Ramon Llull Care Santos amb ‘Desig de xocolata’ (Planeta) i Marta Rojals amb ‘L’altra’ (RBA) lideren el top 5 de la llista de vendes en català.
Pel que fa a les novel·les en castellà el lideratge de Jonas Jonasson és seguit per Almudena Grandes amb ‘Las tres bodas de manolita’ (Tusquets), Víctor Amela amb ‘Amor contra Roma’ (Ediciones B), Amy Tan ‘La vall de la sorpresa’ (Planeta) i Federicco Moccia amb ‘Tu, simplement, tu’ (Planeta).
La no ficció en català està liderada per Jaume Barberà ‘9N 2014’ (Ediciones B), seguit del debutant Ramon Gener, presentador del programa Òpera amb texans que ha publicat ‘Si Beethoven pogués escoltar-me’ (Ara Llibres). En tercera posició Joan Roca amb ‘Cuina amb Joan Roca’ (Planeta), Toni Soler amb ‘Història de Catalunya modèstia a part’ (Columna) seguit d’Antoni Santandreu amb ‘Les ulleres de la felicitat’ (Rosa dels Vents).
La no ficció en castellà està encapçalada per Pilar Urbano ‘La gran desmemoria’ (Planeta), ; ‘Jo fuí a EGB’ (Plaça&Janés), de Jorge Díaz i Javier Ikaz, ‘La Jungla de los listos (Espasa) de Miguel Ángel Revilla El mundio está en tus manos (Destino) d’ Elsa Punset, i ‘No estamos locos’ (Planeta) del Gran Wyoming.
Aquestes estimacions han estat realitzades per la Fundació d’Audiències de la Comunicació i la Cultura (Fundacc) –que gestiona la base de dades Libridata– i es basa en les vendes entre el 7 de març i 13 d’abril, un període que segons destaquen és molt significatiu per fer els pronòstics de Sant Jordi.