De la mà del mateix autor, ja és possible passejar per la ciutat de Barcelona i escoltar els podcasts que ens permetran descobrir els escenaris de la segona part d’El pont dels jueus’
La Barcelona del segle XIV i en especial el call jueu formen part dels escenaris de “Paraula de Jueu” i de la ruta literària que es proposen Grup 62 i Martí Gironell. Es tracta d’un passeig literari que recorre Porta Ferrissa, plaça de la Catedral, carrer del Bisbe, carrer Sant Sever, carrer Sant Honorat i altres racons del call jueu del barri gòtic de la ciutat, passant també per plaça Sant Jaume o la Casa de l’Ardiaca.
El lector disposa en tot moment d’un mapa on se situen alguns d’aquests espais i mitjançant un simple clic podrà accedir a escoltar, amb la veu de l’autor, l’explicació de l’enclavament, acompanyat de la lectura d’un fragment del capítol relacionat.
Martí Gironell continua apostant pel format del podcast literari després de l’experiència al juliol gràcies a Casa Amèrica Catalunya i El Grec va organitzar una ruta literària pels carrers i places de Barcelona a la recerca i la lectura de fragments de ficcions literàries, d’autors catalans o d’arreu del món de Barcelona a Amèrica… o bé d’Amèrica a Barcelona.
En el marc de la Barcelona Novel·la Històrica d’enguany, Gironell també presentar i enregistrat un podcast protagonitzat per set novel·les que ens mostraven la ciutat de Barcelona des de la Barcelona actual a la ciutat romana o medieval.
Amb “Paraula de jueu“, Gironell torna a Besalú en el moment que el mestre d’obres Pere Baró rep l’encàrrec de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. A Paraula de jueu serem testimonis de la reconstrucció del pont, la rivalitat entre les comunitats jueva i cristiana i la importància del Llibre de la creació i la paraula en la cultura jueva.
La novel·la amplia a nous escenaris l’aventura per viatjar a Barcelona, Banyoles i Girona. Martí Gironell ha dedicat bona part de la seva carrera a la novel·la històrica i a ‘Paraula de jueu’ mostra tot el seu potencial amb una barreja de novel·la d’aventures, històrica, romàntica amb certs ingredients propers al thriller i el misteri, sense oblidar el secret que amaga el pont de Besalú.
Ara, ja és possible seguir els passos i recórrer els escenaris dels seus protagonistes de la mà dels podcasts que ha enregistrat Martí Gironell.
Si la pandèmia o la situació sanitària no us permet viatjar a Barcelona, podeu fer-ho a través de Google Maps, tot escoltant els àudios i llegint fragments de la novel·la.