El Premi Ramón Llull és el més ben dotat en llengua catalana amb uns 90.000 euros.
Imma Monsó ens ofereix a La dona veloç una metàfora del temps que vivim.
Partint del lema ‘com abans millor’ que una de les protagonistes de La dona veloç va formulant i aplicant en la seva vida diària, Imma Monsó va desgranant una novel·la sobre la percepció del temps i com aquest ens marca el nostre dia a dia.
El temps és el gran tema de la novel·la, segons ha destacat també l’editor i membre del jurat Emili Rosales.
Sobre que suposa guanyar el Premi Ramon Llull, Monsó ha comentat que cada novel·la respon a les preguntes que ocupen una etapa de la teva vida i que La dona veloç era una novel·la que feia molt de temps que portava a dins’
Acostumada a retallar bona part de les seves novel·les abans de lliurar-les a les editorials, Monsó ha destacat que la novel·la guanyadora del Ramon Llull és més densa que les anteriors i també una de les més ambicioses.
Imma Monsó en la roda de premsa ha fet una ferma defensa de la lectura i de la literatura. L’escriptora catalana ha demanat al sector editorial passió i esforç per crear lectors i no pas contar lectors.
Imma Monsó, una escriptora de llarga trajectòria.
Imma Monsó és una de les veus narratives destacades de la literatura catalana on destaquen les obres Una tempesta, Un home de paraula, Tot un carácter, Millor no m’ho expliquis, Marxem papa. Aquí no ens hi volen, Hi són però no els veus.
Ha estat guardonada amb el Premi Prudenci Bertrana” amb la novel·la ‘Com unes vacances’, Premi Ciutat de Barcelona amb ‘Millor que no m’ho expliquis’, “Premi Maria Àngels Anglada , Premi Internacional Terenci Moix i Premi Salambó amb la novel·la ‘Un home de paraula’.
32 anys de Premi Ramon Llull
El Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull l’orgaitzen conjuntament el Govern de la Generalitat de Catalunya i Planeta. És el premi més ben dotat en llengua catalana amb uns 90.000 euros.
Les aventures del cavaller Kosmas de Joan Perucho va ser la primera novel·la guardonada amb el Ramon Llull. Fortuny de Pere Gimferrer, Joc de miralls de Gemma Lienas, El sexe dels àngels de Terenci Moix, L’emperador o L’ull del vent de Baltasar Porcel, Les set aromes del món d’Alfred Bosc, L’últim patriarca de Najat El Hachmi i Amor i guerra de Núria Amat també han estat guardonades en edicions anteriors.
Aquest any s’han presentat unes 58 obres originals i inèdites.
El jurat de a XXXII edició ha estat format per Sam Abrams, Laura Borràs, Leonello Brandolini, Teresa Colom, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales.
La novel·la guanyadora es publicarà properament en català, castellà i francès.