El mapa del cielo és la segona part de la seva trilogia victoriana iniciada amb El mapa del tiempo (XL Premio Ateneo de de Sevilla, 2008).
Després de dedicar bona part de la seva carrera literària als contes de ciència-ficció, Felix J. Palma va decidir escriure novel•les.
Amb aquest canvi, mai ha volgut deixar la seva passió per la ciència-ficció i per aquest motiu a El mapa del tiempo i ara a El mapa del cielo (Plaza y Janes) ens ofereix una barreja de ficció i fantasia.
El mapa del cielo és la segona part de la seva trilogia victoriana iniciada amb El mapa del tiempo (XL Premio Ateneo de de Sevilla, 2008).
Felix J. Palma segueix oferint al lector un homenatge a H.G Wells, en aquest segon llibre, la narració gira entorn a la novel•la “La guerra dels mons’.
La tercera part, encara per escriure i publicar, tractarà sobre el món de l’espiritisme i tindrà com a convidat Arthur Conan Doyle. De nou estarà basada en una novel•la de H.G.Wells El hombre invisible.
El mapa del cielo parteix de la història real de l’astrònom Locke Harlow que el 1835 va poder veure amb un telescopi de fabricació casolana la superfície de la lluna, però va cometre un dels fraus més sonats al fer creure a la societat de l’època que Lluna estava habitada per unicorns, castors gegants, homes ratpenat i altres éssers fantàstics.
Felix J Palma a El mapa del cielo ens situa seixanta anys després, quan la seva besnéta Emma Harlow vol restaurar la memòria del seu avantpassat i fer somiar al món com ho va fer ell: reproduir la invasió marciana tal com explica H.G. Wells en la seva novel•la “La guerra dels mons“. Per aquest motiu assegura que només es casarà amb la persona que ho faci possible. Entre els pretendents es troba el multimilionari Montgomery Gilmore que intentarà que els marcians invadeixin la Terra, encara que aquest cop sigui per amor.
La primera part d’El mapa del cielo coneixerem detalls de l’expedició de l’explorador Jeremiah Reynolds l’any 1830 a l’Antàrtida, buscant una porta d’accés al centre de la terra. La segona part es centra en la història de H G Wells i la besnéta de Richard Adams Locke.
Felix J Palma ha estat publicat a una trenta de països i les seves novel•les, especialment El mapa del tiempo han aconseguit força èxit als Estats Units, Alemanya, Itàlia i al Japó.