Després de la publicació d’ El mapa del tiempo i El mapa del cielo, l’escriptor continua amb l’homenatge a Wells.
Felix J Palma com també ha fet en la resta de la trilogia barrejava persones reals com el mateix Wells o Jack l’Esbudellador amb d’altres creats pel mateix escriptor.
La segona novel·la ‘El mapa del cielo’ s’inspirava en la “La guerra dels mons de H.G. Wells i parteix de la de la història real de l’astrònom Locke Harlow que el 1835 va poder veure amb un telescopi de fabricació casolana la superfície de la lluna, però va cometre un dels fraus més sonats al fer creure a la societat de l’època que Lluna estava habitada per unicorns, castors gegants, homes ratpenat i altres éssers fantàstics.
Félix J Palma a El mapa del cielo ens situa seixanta anys després, quan la seva besnéta Emma Harlow vol restaurar la memòria del seu avantpassat i fer somiar al món com ho va fer ell: reproduir la invasió marciana tal com explica H.G. Wells en la seva novel·la “La guerra dels mons
La trilogia arriba al seu final amb El mapa del caos, on Palma torna fer un homenatge a Wells i a la novel·la L’home invisible i El gos dels Baskerville, d’Arthur Conan Doyle.
A El mapa del caos compta com a protagonistes a Arthur Conan Doyle, el creador de Sherlock Holmes a més de Lewis Carroll, l’autor de Alicia en el Pais de les Meravelles i un cop més, de l’escriptor H. G. Wells que es barregen amb d’altres personatges creats pel propi escriptor com el protagonista de la novel·la, que intentarà per tots els mitjans comunicar-se amb la seva estimada que ha mort de forma tràgica, per poder explicar-li un secret que no el deixa viure.
Després de dedicar bona part de la seva carrera literària als contes de ciència-ficció, Félix J. Palma va decidir escriure novel·les i de moment el públic ha estat fidel a la seva obra que ha estat publicada a una trenta de països.