Ferran Torrent afirma que els escriptors han de sortir més al carrer alhora d’escriure les novel·les perquè els personatges potents sempre estan al carrer.
L’escriptor de Sedaví ha parlat de la seva darrera novel·la Ombres en la nit (Columna/Bromera) i de propers projectes com la possibilitat de revisitar una de les obres més destacades de la seva carrera,‘Gràcies per la propina’.
Ombres en la nit és directa com un cop de puny. Torrent construeix una novel·la sense grans focs d’artifici, però molt efectiva des del seu inici. Impecable com les millors novel·les de l’escriptor de Sedaví amb uns personatges que no necessiten grans artilugis per arribar al lector.
L’origen de tot plegat va ser la relectura de L’home a la recerca de sentit de Victor Frankl i les ganes de tractar un dels pobles oblidats durant l’Holocaust: els gitanos.
Situada a la València de 1947 just acabada la Segona Guerra Mundial, el protagonista és Santiago Cortés, un gitano comunista nascut a Carcaixent i supervivent del camp de concentració de Dachau.
Cortés va lluitar al bàndol republicà durant la Guerra Civil Espanyola i després va lluitar al costat de la Résistance francesa fins que va ser empresonat pels nazis.
Un thriller on no falten una galería de personatges interessant formada entre d’altres per espies soviètics pertanyents al Komintern, supervivents dels camps de concentració i antics combatents republicans, membres del SIS britànic que entre tots ens ofereixen un bon thriller embolcallat amb molt bons diàlegs.
Enllaços destacats:
https://www.illadelsllibres.com/index.php/2011/10/26/les-ombres-en-la-nit-de-ferran-torrent/
Ja estic llegint aquesta fabulosa novel.la, gràcies per escriure-la Ferran