La Campana publica la quarta novel·la de l’escriptora barcelonina on ret un homenatge en clau futurista a la novel·la d’Horace McCoy Oi que maten els cavalls?
Anna Maria Villalonga és escriptora, crítica de literatura i cinema a més de professora i investigadora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona. També és la comissaria del festival Tiana Negra. Com a escriptora va debutar l’any 2014 amb La dona de gris i continuarà en el terreny de la novel·la amb El somriure de Darwin (2017) i Els dits dels arbres (2020).
La novel·la segons fons de l’editorial, reflexiona sobre la condició humana i que ret homenatge en clau futurista a la gran novel·la Oi que maten els cavalls?, d’Horace McCoy.
L’editora de La Campana, Núria Puyuelo ha destacat que «Encara maten els cavalls és una obra colpidora, que porta a l’extrem la condició humana, que reflexiona fins a quin punt l’home és capaç de sobreviure a un món hostil. “Què fan les bones persones quan un cavall està malferit?”, es pregunta l’autora. D’aquí surt, el títol. Una novel·la que ret homenatge a l’obra d’Horace McCoy del 1935».
«Els no-ningú som com autòmats, com robots. O no. No. Això seria massa sofisticat. Els no-ningú hem esdevingut éssers primitius, hem tornat a les cavernes. Les coses bàsiques. Menjar, beure, dormir, resguardar-nos del fred, defensar-nos de la calor. Res més. Ah, i fornicar, com les bèsties. Fa vergonya pensar que encara volem reproduir-nos».
Disponible a partir del 8 de juny