Site icon L'illa dels llibres

Els cupcakes es catalanitzen gràcies al llibre ‘Cupcakes a la catalana’

Laura Rusiñol i Joan Tubau propietaris de L’Exquisiteria de Girona, han decidit adaptar els cupcakes als  paladars dels catalans.

cupcakes a la catalana
El món de la rebosteria creativa cada vegada està guanyant més adeptes. Llibres, botigues i programes de televisió en fan ressò d’aquestes postres.

Originalitat  i  una presentació acurada formen part dels requisits  d’aquestes postres, que ara dos catalans Laura Rusiñol i Joan Tubau propietaris de L’Exquisiteria de Girona, han decidit adaptar els cupcakes als   paladars dels catalans.

Per aquest motiu han publicat ‘ Cupcakes a la catalana’ on ens ofereixen una cinquantena de receptes adaptades als gustos més nostrats.
Precisament fa pocs dies que el Termcat ha acceptat  la paraula cupcake i ho defineix com un  ‘Pastís rodó individual, de vegades farcit, que es cobreix per la part superior amb una capa dolça, generalment de sucre i clara d’ou, fondant o crema de mantega, i es decora sovint amb motius comestibles, originari de la pastisseria anglosaxona.

‘Cupcakes a la catalana’ (RBA) vol donar idees i consells per a cada festivitat i per aquest motiu també ens ensenyen com fer figures amb fondant en forma de barret de pare Noel, Tió de Nadal, en forma de llibre o rosa i fins i tot de castanya o dels treis reis mags d’Orient.

Per començar a fer els cupcakes haurem de comptar amb tots els estris necessaris com una batedora elèctrica, espàtules, culleres, bols entre d’altres objectes imprescindibles.

Com s’adapten aquests cupcakes? Ben fàcil, només cal afegir sabors com la mel i mató, la ratafia, la crema catalana o els panellets per començar amb una mica d’ingeni a  fer les creacions que ens vinguí més de gust.

L’anatomia del cupcake compta amb tres elements indispensables: la base, el barret i finalment la cirereta del pastís; el topping. La combinació d’aquests tres elements i els  sabors determinarà  l’èxit final.
‘Cupcakes a la catalana’ ens ofereix els clàssics sabors dolços amb d’altres de salats com  els de foie gras i melmelada de ceba, olivada de bacallà, botifarra negra i poma o els d’escalivada i anxoves.
Destaquen també els  cupcakes de begudes com els de capuccino, te verd i llimona, ratafia i mojito.

Com diuen  els autors al començament del llibre ‘El límit és la imaginació i la traça de cada artista’’.

Ara només cal practicar i atrevir-se a provar sabors diferents.

La ciutat de Barcelona celebra de 22 al 24 de novembre la segona edició de la Bcnandcake, la Fira Internacional de la Rebosteria Creativa al Fòrum.

Exit mobile version