El seu darrer àlbum il·lustrat, “Gràcies, Història d’un veïnat” (Animallibres) ha estat el llibre més venut de literatura infantil i juvenil en català.
L’obra de Rocio Bonilla compta amb una cinquantena de llibres publicats i va més enllà del personatge de la Minimoni i la seva recerca per saber de quin color són els petons, que ha captivat a milers de lectors i lectors des de la seva publicació l’any 2015 i amb més d’una vintena traduccions.
Les històries de Rocio Bonilla sempre desprenen grans valors i a “Gràcies, Història d’un veïnat”, tracta qüestions com la convivència i les relacions. En un veïnat on ningú es comunica i ni es coneix, una avaria a internet provoca que els personatges hagin d’interactuar i comunicar-se entre ells.
La il·lustradora recorda que “volia fer un àlbum que parlés sobre l’aïllament i sobre la incomunicació, provocada una mica per les dinàmiques, per la societat, pel nostre entorn i també per la nostra actitud moltes vegades de malfiar-nos de la gent i prejutjar”.
En aquesta història anirem coneixent cada personatge i els motius pels quals no es relacionen entre ells, però un fet inesperat ho canvia tot. Rocio Bonilla afirma que “La màgia del format àlbum fa que la història tingui tantes lectures com a lectors siguin grans o petits”.
Els veïns de Rocio Bonilla l’han consolidat aquest Sant Jordi que s’acompanyes d’altres àlbums il·lustrats com La muntanya de llibres més alta del món, Germans!, T’avorreixes, Minimoni?, Els fantasmes no truquen a la porta, Max i els superherois, Avis, piranyes i altres històries entre d’altres.
Però, quan va ser mare, la seva carrera va fer un gir creant l’empresa Erase Una Vez, dedicada a decorar espais infantils amb murals pintats a mà. Més endavant entraria en el món editorial i debutaria com a autora i il·lustradora l’any 2014 amb “Cara de pardal” (Animallibres) i un any després arribaria el seu gran èxit internacional, traduït a una vintena de llengües, amb “De quin color són els petons?”, on apareixia el personatge de la Minimoni amb qui compartiria dues històries més; “Juguem amb Minimoni” i “T’avorreixes Minimoni?”.