Site icon L'illa dels llibres

El món màgic de Benjamin Lacombe

El jove il·lustrador francès continua meravellant amb els seus treballs després de les publicacions d’Ondina,Blancaneu, L’herbari de les fades, Rossinyol i Contes macabres entre d’altres joies.

 

 

L’estil de Benjamin Lacombe és molt personal i cada nova il·lustració es converteix en una nova obra d’art, destacant els colors i la mirada dels personatges que ell mateix il·lustra.

Lacombe és un dels il·lustradors més prestigiosos de l’actualitat i la seva obra s’ha exposat també a galeries d’art de París, Londres Roma, Nova York, Tokyo o Madrid.


Nascut l’any 1982 a París, Benjamin Lacombe, va estudiar a l’Escola Nacional de les Arts Decoratives de París al mateix temps que es dedicava a  la publicitat i l’animació.
L’any 2006 publicava  Cereza Guinda (Edelvives), el seu projecte de final de carrera  i un any després va ser l’editorial nord-americana Walker Books qui la va publicar als Estats Units.  La  qualitat de l’obra i el fet que la revista Times el destaqués  cons com un dels millors àlbums de l’any, va fer pujar la cotització de la seva obra.

 

 

La literatura sempre ha estat present en l’obra de Lacombe. La fascinació per Edgar Allan Poe  el va portar a il·lustrar Contes macabres (Baula/Edelvives) on s’inclouen vuit contes de l’autor de Baltimore: «Berenice», «El gat negre», «L’illa de la fada», «El cor delator», «La caiguda de la casa Usher», «El retrat oval», «Morella» i «Ligeia».
Els relats de terror de Poe prenen una nova dimensió amb les il·lustracions de Benjamin Lacombe.
Contes macabres inclou un text de Charles Baudelaire sobre la vida i l’obra de Poe i la traducció a l’edició en castellà de Júlio Cortázar.
A més de Poe també ha il·lustrat  ‘Nuestra Señora de París’ de Victor Hugo (Edelvives) i el conte de  Blancaneu.

 

 

No ens podem oblidar el llibre en format pop-up ‘Contes silenciosos’ (Baula/Edelvives) on cada pàgina és una il·lustració dedicada als contes infantils de Pinotxo, Alícia al País de les Meravelles, Peter Pan, Barbablava, La Bella Dorment del bosc, La Caputxeta Vermella i la Ditona.

Benjamin Lacombe s’inpira en els textos de Friedrich de La Motte-Fouqué i l’obra de Jean Giraudoux, per oferir-nos a Ondina (Baula/Edelvives) una nova versió del mite romàntic d’Ondina.

A Els amants papallona, l’il·lustrador francès ens oferix una història a l’estil Romeu i Julieta, protagonitzada per Naoko, una noia japonesa, que no vol seguir les tradicions que s’imposen a les dones i està decidida a estudiar literatura. Decideix fer-se passar per un noi i  s’enamora, però el seu amor sembla condemnat com Romeu i Julieta.

 


A L’herbari de les fades  ens endinsa en el diari íntim d’un eminent botànic rus, Aleksandr Bogdanovitx, membre del Gabinet de Ciències Ocultes, a qui Rasputin va encomanar la missió de descobrir l’elixir de la immortalitat.
Les seves investigacions el duran al bosc de Brocelianda, famós per les plantes medicinals i per les llegendes.

 

La darrera novetat de Lancombe és Swinging Christmas (Edelvives). Inspirat en un relat d’Olivia Ruiz, Swinging Christmas  és un conte de Nadal molt especial, escrit i il·lustrat  a ritme de jazz.
El protagonista és en  Robin un noi  de nou anys molt curiós que descobrirà el món del jazz i  els llibres gràcies al vell Bernard
El conte està acompanyat d’un cd amb cinc clàssic de la música nordamericana interpretats per la cantant Olivia Ruiz i The Red Star Orchestra, una big band formada por 25 músics.

 

Exit mobile version