Site icon L'illa dels llibres

El més vist del mes de juny a L’illa dels llibres.


Albert Espinosa, els concursos de L’illa dels llibres, l’entrevista amb Sandra Bruna entre el més vist del mes de juny a L’illa dels llibres.

1-Albert Espinosa i   ‘Si tu em dius vine ho deixo tot però digue’m vine’
Un mes més el llibre  i les informacions referents a l’escriptor i guinista Albert Espinosa encapçalen el ranking del més vist a L’illa dels llibres

2-Els diferents concursos realitzats a L’illa dels llibres durant el mes de juny han estat també els espais més visitats.
El sorteig d’un lot de llibres de butxaca de l’editorial Portàtil
El sorteig de 5 exemplars de La fúria i la vida d’Stieg Larsson.
El concurs fotogràfic Camilla Lackberg amb el sorteig de 5 exemplar signats per l’autora sueca.

3-Guanyadors del Premi Vaixell de Vapor i Gran Angular.
La novel·la  Leo, el camaleó daltònic de Jordi Losantos ha guanyat el XXVI Premi El Vaixell de Vapor que convoca l’editorial Cruïlla. Per la seva banda, l’escriptor Santi Baró ha estat guardonat amb el de narrativa juvenil Gran Angular per l’obra La Gran O.

4-Entrevista amb l’agent literària Sandra Bruna.
L’agent literària Sandra Bruna ha celebrat els 10 anys al capdavant de la seva agència literària.
Sandra Bruna va començar a treballar a l’Agència Mercedes Casanovas, combinant els seus estudis de Filologia a La CentralEl 2001 va  començar llançar en solitari al capdavant de l’Agència Sandra Bruna.  Actualment representa a més de 170 autors i encara el futur amb optimisme.
Sandra Bruna ha parlat de la seva feina com  agent literària a l’entrevista concedida a L’illa dels llibres.

5-Parla’ls de batalles, de reis i d’elefants de Mathias Enard.
El francès Mathias Enard ha convertit a Michelangelo en un personatge de la novel·la Parla’ls de batalles, de reis i d’elefants (Columna i Mondadori en castellà).
La novel·la es centra en la suposada visita de Miquel Àngel a Istanbul convidat pel soldà Baiazet II perquè li construeixi un pont al Corn d’Or que unís la ciutat amb el barri de Pera. Sobre aquest viatge no existeix  gaire documentació i per tant no existeix prou informació per afirmar que aquesta trobada es va fer en realitat.

6.Stéphene Hessel i el indignats.    Stéphene Hessel l’autor d’Indigneu-vos i  la  declaració després dels fets del Parlament de Catalunya i la publicació del nou llibre ha estat un dels articles més visitats durant el mes de juny.
Hessel als seus 93 anys és l’unic redactor que queda en vida de la Declaració Universal dels Drets Humans Va ser membre de la resistència francesa que s’uní al general De Gaulle, va partir l’horror dels camps de concentració.

7-Labutxaca publica en català ‘Crònica de l’ocell que dóna corda al món’ de Murakami.
Crònica de l’ocell que dóna corda al món’ és una de les obres més destacades i notables de l’autor japonès.
La traducció catalana ens arriba de la mà d’Albert Nolla, habitual traductor de Murakami.

8-Entrevista Najat El Hachmi.
Després de guanyar el Premi ramon Llull amb L’últim patriarca l’any 2008, l’escriptora Najat El Hachmi publica La caçadora de cossos. El sexe i la sexualitat femenina són els temes que aborda Najat a La caçadora de cossos.

 

9-Portàtil: el nou segell de butxaca en català.   Portàtil és un projecte que han iniciat set editorials independents catalanes (Angle, Base, Bromera, Cossetània, Meteora, Símbol, i Viena.
Portàtil publicarà els best-sellers de cada segell i van des de la novel·la fins a l’assaig, passant pels llibres de divulgació o de cuina

10-Haruki Murakami rep el Premi Internacional Catalunya.
El Premi Catalunya el lliura la Generalitat de Catalunya i està dotat amb 80.000 euros i l’escultura La clau i la lletra d’Antoni Tàpies. Aquest premi es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món.

Exit mobile version