Site icon L'illa dels llibres

El cinquè viatge de Ken Follett a Kingsbridge

L’escriptor gal·lès publicarà el 26 de setembre “L’armadura de la llum, el cinquè lliurament de la sèrie iniciada amb “Els pilars de la Terra”.

Ken Follett torna de nou a Kingsbridge, l’indret que l’ha fet mundialment conegut gràcies a la publicació l’any 1989 de la novel·la “Els pilars de la terra”.

El retorn a Kingsbridge ens situa en el marc de la Revolució Industrial i les guerres napoleòniques. L’escriptor confessa “Em fascina com la gent ha lluitat per la llibertat… i ha guanyat. Bona part de les meves històries tracten fonamentalment d’això. El tema subjacent a L’armadura de la llum és la llibertat d’expressió”.

“L’armadura de la llum”
arranca a la ciutat de Kingsbridge l’any 1792 i segueix la història d’un grup de famílies la vida de les quals patiran un trasbals decisiu a causa de la nova era de les màquines, cosa que aporta una nova perspectiva sobre els canvis que van sacsejar l’Europa del segle XIX. Els conflictes i la brutalitat de la Revolució Industrial es veuran agreujats, ja que, a l’altra banda del mar, Napoleó prepara un violent pla per convertir-se en l’emperador del món sencer. La guerra, que devorarà el continent durant dues dècades, iniciarà el combat, i amb aquest portarà el regiment de Kingsbridge a les ordres de Wellington, a Waterloo i també als camps de batalla espanyols de Vitoria i Ciudad Rodrigo.
Ken Follett confessava l’any 2020 durant la presentació de ‘Les tenebres i l’alba”, “que si escrius bé, la gent apaga la televisió i si en vint pàgines no passa res són molt avorrides’ i dificulta que el lector passi de pàgina.
L’escriptor assegurava que ‘les meves històries solen estar protagonitzades per personatges que busquen llibertat’ i per atrapar al lector cal ‘mantenir sempre l’interès’ i aconseguir que el lector es vagi fent preguntes.
Per escriure una bona novel·la necessita al voltant de 150 escenes dramàtiques per oferir una obra interessant al lector. Bona part de l’èxit de les seves obres segons afirma l’autor es basa en ‘la potencia dramàtica de les escenes’.
Les seves novel·les no baixen de les 1000 pàgines i el fet que les seves obres siguin llargues no ha d’espantar al lector ‘si un llibre és bo, vols seguir llegint i et fa llàstima acabar-ho’. Assegura que un autor que ‘escriu alguna cosa que aconsegueix atrapar al lector, com més llarg sigui millor’ assegurava l’escriptor gal·lès.

Les primeres novel·les de Ken Follett eren thrillers, gènere que va deixar, per endinsar-se en el terreny de la novel·la històrica. Confessa que ho va fer perquè ‘les meves novel·les perduressin en la memòria dels lectors’.  Per Follett, ”un thriller i una novel·la històrica no son gèneres tan diferents. És cert que el meu enfocament és molt similar en els dos casos i sempre han d’incloure algun fet que permeti al lector continuar la lectura’. Assegura que en les seves novel·les ”Parlo de gent en perill, gent enamorada i això succeeix en tots dos gèneres” i té molt clar que ‘No es tracta només de consumir literatura i oblidar el que llegim’.

“L’armadura de la llum” serà el cinquè volum d’Els pilars de la Terra, la saga històrica més llegida del món, amb 50 milions d’exemplars venuts. Si sumem els trenta-sis llibres publicats la xifra de vendes compta amb més de 188 milions d’exemplar venuts.

El 26 de setembre, en el marc d’un llançament global, les llibreries comptaran amb la nova novel·la de Ken Follett.

Exit mobile version