Eduardo Mendoza publica ‘El enredo de la bolsa y la vida’.

‘El enredo de la bolsa y la vida’ és la nova novel·la d’Eduardo Mendoza després de guanyar el Premio Planeta 2010 amb Riña de gatos. Madrid 1936.

La nova proposta de Mendoza compta amb el detectiu boig   que ja va protagonitzar les seves anteriors novel·les ‘El misterio de la cripta embrujada’, ‘El laberinto de las aceitunas’ i ‘La aventura del tocador de señoras’

‘El enredo de la bolsa y la vida’ (Seix-Barral) és una sàtira de l’Europa actual que comença amb la  desaparició d’un antic amic del sanatori mental.

Anys després de deixar el sanatori mental on van compartir cel·la i maldecaps, Rómulo el Guapo reprèn el contacte per proposar-li un últim i suculent cop al nostre protagonista

La seva negativa i la misteriosa desaparició del seu antic amic seran el punt d’arrencada d’una nova aventura per resoldre un cas de repercussions internacionals amb l’inestimable ajuda d’un infal·lible equip d’investigadors. El detectiu huarà de  desarticular una acció terrorista abans que intervinguin els serveis especials de seguretat de l’Estat.

Per realitzar aquesta curiosa investigació, el detectiu comptarà amb l’ajut de l’adolescent Quesito, l’estafador professional Pollo Morgan, l’africà albí Kiwijuli Kakawa, més conegut com el Juli,la Moski, acordionista del carrer, el repartidor de pizza Manhelik i el senyor Armengol, regent del restaurant Se vende perro.

Eduardo Mendoza ha publicat entre d’altres novel·les:   ‘La verdad sobre el caso Savolta’ (1975), ‘El misterio de la cripta embrujada’ (1979), ‘El laberinto de las aceitunas’ (1982),  ‘La ciudad de los prodigios’ (1986),’La isla inaudita’ (1989), ‘Sin noticias de Gurb’ (1991),  ‘El año del diluvio’ (1992),  ‘Una comedia ligera’ (1996), ‘La aventura del tocador de señoras’ (2001), ‘El último trayecto de Horacio Dos’ (2002),’Mauricio o las elecciones primarias’ (2006), El asombroso viaje de Pomponio Flato (2008), Riña de gatos. Madrid 1936. (2010)

 

 

1 COMENTARI

  1. Me lo he pasado muy bien leyendo este libro. Realmente Eduardo Mendoza nos hace disfrutar de su brillante sátira e ironia.

Comments are closed.