El Premi Crexells es va instituir el 1928 per homenatjar l’humanista Joan Crexells, i “reconeix la millor novel·la en català publicada l’any anterior.
La metodologia per escollir l’obra guanyadora és diferent a d’altres premis.
El Premi Crexells primer, un jurat de crítics escull entre totes les novel·les catalanes publicades l’any anterior, les tres finalistes, que en aquesta ocasió han estat ‘La Pastoral catalana’ (Proa), de Julià de Jòdar; ‘Un dia tranquil’ (Tusquets), de Ponç Puigdevall, i ‘El somni de Farringdon Road’ d’Antoni Vives.
Després comença un procés participatiu amb clubs de lectura, conferències i presentacions per part dels autors, que culmina amb la votació dels socis de l’Ateneu, que aquest any han decidit premiar ‘El somni de Farringdon Road’, amb un 43,8% dels vots.
L’any 2010,Vicenç Pagès va ser el guanyador de l’edició XXXIX amb la novel.la Els judagors de Whist.
El somni de Farrington Road, la primera novel·la de l’economista i polític Antoni Vives.
La novel·la , arrenca l’any 1935 i finalitza al 1938 durant la batalla de l’Ebre.
Antoni Vives ha creat molt be l’ambient que es vivia mesos abans de l’esclat de la Guerra Civil, i el posterior inici de la Guera Civil. Per les pàgines de El somni de Farrington Road aniran apareixent republicans, anarquistes, comunistes, feixistes i brigadistes internacionals. Una recreació molt acurada amb dos protagonsites principals d’aquesta història d’aventures, amor i acció són el Pau i la Marta. En Pau Capdevila és un jove advocat que de tant en tant ajuda obrers anarquistes a suavitzar topades amb la llei. No acaba de creure en res ni tampoc és gaire conscient que les seves accions poden tenir conseqüències més enllà del seu entorn més immediat. Convalescent d’una tuberculosi, es veu obligat a allunyar-se de la ciutat just en començar la guerra, moment que marcarà l’inici de la transformació vital d’en Pau.