L’escriptor publica ‘La sangre de los libros’ (Planeta)
Santiago Posteguillo narra amb habilitat diverses anècdotes relacionades amb la creació literària per mitjà de diversos relats.
El llibre arrenca a l’antiga Roma amb un discurs de Ciceró, desaparegut durant mil anys, on defensava al seu mestre Linino Artchia, per continuar amb històries relacionades amb la literatura on sabrem que els culpables de la publicació de la Divina Comèdia van ser els fills de Dante que van descobrir on s’amagaven els 13 darrers versos de l’obra.
Aquesta passió per la literatura ha fet que l’escriptor publiqui un nou llibre sobre la creació literària després de La noche en que Frankenstein leyó el Quijote. Destaca la bona literatura aquella que ens emociona i ens transporta a altres mons i que està escrita paraula per paraula, ver a vers, pàgina a pàgina, amb sang a les temples, a les mans i a l’ànima’
Com a experiències més curioses, Santiago Posteguillo dedica un capítol a la suposada reencarnació de Willian Shakespeare l’any 1915, quan l’editor John Lane va rebre una carta amb uns sonets inèdits molt propers a l’escriptor anglès que signava un desconegut Alexander Search.
També ens desvetlla que un amor no correspost per part de l’autora, va originar la creació de la novel·la Jane Eyre de Charlotte Brontë o que Emilio Salgari es va suicidar-se fent-se l’Hara-Kiri perque els seus editors no li pagaven prou com per mantenir a la seva família.
Edgar Allan Poe, Victor Hugo, Virgili, Lope de Vega, Bram Stoker Isaac Asimov també apareixen a les pàgines de ‘La sangre de los libros’.
La famosa biblioteca de la novel·la Dràcula, sembla ser, que està inspirada una de real que l’autor visitava en un petit poble anglès anomenat Whitby. Precisament en aquella biblioteca va trobar un llibre que va inspirar el nom del seu personatge més conegut.
Una bona oportunitat per arribar als lectors amb les anècdotes que s’expliquen a ‘La sangre de los libros’