L’acte del lliurament del premi Planeta deixa en un segon pla la presència d’escriptors, on predominen personalitats del món de la política, el sector econòmic i social.

PLANETA 2023 – Care Santos i Alicia Giménez Barlett

Care Santos, Alicia Giménez Barlett, el trio d’escriptors de Carmen Mola, Maria Dueñas, Luz Gabas, Andreu Claret, Megan Maxwell, Cristina Campos, Nativel Preciado, Clara Sánchez, Javier Sierra, Marcos Chicot, Paloma Sánchez-Garnica, María Oruña, Eva García Saenz de Urturi, Carme Riera, Manuel Vilas, Ana Merino són alguns dels autors i autores que es van deixar veure pel photocall.

Carmen Mola i Javier Sierra
Eva García Saenz de Urturi

Si tenim en compte que el Planeta és un premi literari l’amplia presència d’escriptors hauria de ser més que notable, però en els darrers anys, la nòmina d’autors presents va disminuint.

Pilar Eyre i Carme Riera

Estem davant d’un esdeveniment que va més enllà de l’àmbit literari i potser per aquesta raó la presència d’autors no es del tot reixida.

Entre les figures polítiques presents la vicepresidenta segona del Gobern espanyol Yolanda Díaz, el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta,el ministres d’Universitats, Artur Mas, Salvador Illa, Daniel Cirera,Anna Grau, l’alcalde Barcelona Jaume Collboni i la consellera de Cultura Natalia Garriga que va assistir a la gala, tot i no haver passat prèviament pel photocall.

Artur Mas
Gemma Lienas, Salvador Illa i Alicia Romero

De les cares conegudes Manel Fuentes, Boris Izaguirre, el publicista Lluís Bassat, l’exconsellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, el cineasta Jaume Balagueró, Pilar Eyre, Pedro J. Ramírez o Xavier de Godó, compte de Godó.

Jaume Balagueró i Cristina Campos
Boris Izaguirre

Aquest any el Premio Planeta es queda a casa. La guanyadora Sonsoles Ónega ha publicat les seves anteriors novel·les a Planeta, i a més presenta a Antena 3 el programa “Y ahora Sonsoles”. En canvi, el guardó si que aposta per Alfonso Goizueta,un jove autor i gens mediàtic que amb només 23 anys s’ha proclamat finalista del premi amb una novel·la sobre Alexandre el Gran.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 6 =