El dibuixant i historietista ha mort als 87 anys deixant un gran llegat amb més de 200 àlbums publicats i els 30 milions d’exemplars venuts.

 

Francisco Ibánez i els seus personatges segurament han estat la porta a la lectura de molts lectors. Gràcies als seus còmics de Mortadelo i Filemó o 13 la Rue del Percebe, Ibánez amb el seu humor i il·lustracions característiques van incentivar a molts joves a iniciar-se en el món del còmic i la lectura.

Penguin Random House a través d’un comunicat a les xarxes han donat la notícia de la mort del diubuixant als 87 anys “ Amb enorme tristesa des de Penguin Random House Grup Editorial comuniquem que aquest matí ha mort a Barcelona el gran dibuixant i historietista Francisco Ibáñez. Acomiadem a la figura més important del còmic espanyol. Ens deixa l’enorme llegat de la seva lucidesa, sentit de l’humor i més de 50.000 pàgines amb personatges memorables que han fet feliços a un gran nombre de lectors”.

Més 65 anys de carrera professional com a historiecista,  Francisco Ibáñez va començar a treballar en un banc però la seva vocació era dibuixar.  No ha deixat mai de crear noves històries que s’han publicat arreu del món. La primera vegada que van parèixer públicament Mortadeló i Filemó va ser l’any 1958  a la revista Pulgarcito i des de llavors s’han publicat 200 àlbums amb unes xifres de venda que arriben als gairebé 30 millions d’exemplars venuts.
Com a curiositat el nom dels dos personatges ha variat  força en cada pais on s’ha publicat;  Paling & Ko en holandès, Mortadelo e Salaminho/Salamão e Mortadela en portuguès, Flink och Fummel en suec o Flip & Flop en danès.

 

A més de Mortadelo i Filemó també va ser el creador de la familia Trapisonda, 13 Rue del Percebe, El botones Sacarino, Rompetechos, Pepe Gotera y Otilio..

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + 17 =