Un any després de la publicació de “L’alegria de viure”, l’escriptora presentarà una novel·la que ens transporta als paisatges que va pintar Dalí.

Sense feina, acabada de divorciar i amb la mort del seu pare encara recent, la Gris es troba, amb quaranta anys, amb una vida a la deriva i que cada cop sent menys seva. Des de fa temps una idea li ronda pel cap: marxar ben lluny dels carrers i de la gent de Puebla, cap a la terra dels seus avantpassats, aquella Catalunya remota de què tant li havia parlat l’avi Antoni quan era petita.
En un viatge invers al que havia fet el seu avi en arribar a Mèxic l’any 1939, com a exiliat d’un país en guerra, la Gris viatja a Catalunya, on descobrirà paisatges, olors i una família que no sabia que tenia. I potser, també, la manera de tornar a ser feliç.

Aquest és l’argument  de la nova novel·la de Sílvia Soler que Univers publicarà el 4 de setembre. “Estimada Gris” ens transporta als paisatges que va pintar Salvador Dalí per parlar-nos sobre tot allò que ens fa ser qui som.

Com a novel·lista debutava l’any 1992 amb El centre exacte de la nit (1992) per després continuar amb El son dels volcans (1998) i L’arbre de Judes (2001). Amb Mira’m als ulls va guanyar el premi Fiter i Rossell el 2003, i amb Petons de diumenge, el premi Prudenci Bertrana 2008.
És autora 39+1 i 39+1+1: Enamorar-se és fàcil, si saps com. Sílvia Soler també ha publicat  Una família fora de sèrie (2010), L’estiu que comença (2013) —amb el qual va guanyar el premi Ramon Llull—, Un any i mig (2015), Els vells amics (2017), el recull d’articles Rellotges de sol (2018), El fibló (2019), Nosaltres, després (2021) i L’alegria de viure (2022).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =