Onze llibres per anar fent via. L’onze de setembre i el 1714.

L’illa dels llibres ha fet una llista amb 11 novetats sobre l’11 de setembre i el 1714.
LA DIADA ILLA DELS LLIBRES

1-Victus d’Albert Sánchez Piñol (La Campana)
La gran novel·la sobre el setge de l’11 de setembre de 1714.
Albert Sánchez Piñol recrea l’ambient  durant la caiguda de Barcelona l’any 1714 a mans de les tropes de Felip V, a través dels ulls del jove Martí Zuviría, un expert en fortificacions. Victus ha obtingut el III Premi dels lectors de L’illa dels llibres.

2-’1714. El setge de Barcelona’ (Angle editorial)
L’historiador F. Xavier Hernàndez Cardona i l’il·lustrador Guillem H. Pongiluppi han estat els responsables de  ’1714. El setge de Barcelona’.
Es tracta d’una edició molt acurada  i documentada dels fets històrics de l’any 1714 que van finalitzar amb el setge de Barcelona durant la durant la guerra de  Successió.

3- Cicatrius 1714 d’Andreu Martín  (Bromera)
Cicatrius de 1714
ens trasllada al 3 d’abril de 1714, quan les bombes comencen a caure sobre Barcelona. Aquest dia, Lluís Sistach, el jove protagonista, descobreix amb horror la bestialitat de la guerra. En una ciutat plena de banderes amb el lema «Viurem lliures o morirem», Lluís no entén que la seva família es traslladi a Badalona per seguretat. Andreu Martín deixa la novel·la negra per oferir-nos una novetat històrica.

4-L’agenda del 1714. (Angle editorial)
Coincidint amb el 300 aniversari de la derrota catalana en la Guerra de Successió de  1714, l’agenda del 2014 segueix el fil dels esdeveniments bèl·lics i socials des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 1714.

5- Addendu, L’endemà de la independencia. Albert Pont (Viena)
Després de l’èxit de Delenda est Hispania, Albert Pont, vice-president del Cercle Català de negocis  continua amb Addendum

6-La bandera catalana . Jordi Alberti Oriol (labutxaca)
Arriba en format butxaca ‘La bandera catalana’ on podem trobar respostes a tot un seguit de preguntes sobre els origens de la senyera i l’estalada.
És certa la llegenda de Guifré el Pelós? I la d’Otger Cataló? La senyera prové del Casal de Barcelona o dels reis d’Aragó? Hi va tenir alguna cosa a veure el Vaticà? Quina relació ha existit entre la bandera catalana i la creu de Sant Jordi? I amb la bandera d’Espanya?.

7-Per què sí a la independència?. Oriol March (Deu i onze edicions)
Muriel Casals, presidenta d’Ómnium Cultural, i Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), reflexionen sobre la situació del país, la viabilitat d’una Catalunya independent, els valors que l’han de presidir i el procés polític que s’ha obert per arribar-hi..
8-Ser o no ser catalans  de Toni Albà (Columna)
L’humorista català parteix del monòleg de Shakespeare ‘Ser o no ser’ per destacar els punts claus del perquè  Catalunya hauria de ser  independent.  Albà ens ofereix el seu punt de vista humorístic.

9-A un pam de la indepèndencia.   Vicent Partal (RBA)
L’autor Partal reflexiona sobre els diversos processos independentistes que s’han produït recentment arreu del món, alguns dels quals encara cuegen, com ara els països bàltics, els països dels Balcans, Escòcia i Quebec

10-1714 de Jordi Sierra i Fabra amb il·lustracions d’Ignasi Blanch (La Galera)
1714 és  un àlbum il·lustrat en el que al Jordi Sierra i Fabra ens ofereix un poema èpic recordant-ne els fets, i Ignasi Blanch n’ha fet les il·lustracions.

11- L’onze de setembre  Anna Canyelles i Roser Calafell (La Galera)
La col·lecció Tradicions de l’editorial La Galera ofereix un nou títol del duet format per Anna Canyelles  i l’Il·lustradora Roser Calafell.
El nou conte ofereix amb tota mena de detall i amb un llenguatge molt entender els orígens sobre la celebració de la Diada.